Vähäinen liikkuminen on merkittävä kansanterveydellinen ja taloudellinen haaste, joka maksaa Suomelle yli 3 miljardia euroa vuosittain. Pohde osallistuu hankkeeseen kumppanina edistääkseen liikkumisen huomioimista sote-ammattilaisten jokapäiväisissä kohtaamisissa.
Hankkeessa toteutettavat koulutukset antavat ammattilaisille uutta tietoa ja konkreettisia työkaluja, joiden avulla liikkumisesta puhuminen ja siihen kannustaminen voivat tulla osaksi tavallista vuorovaikutusta asiakkaiden kanssa. Tavoitteena on, että pienilläkin arjen teoilla, kuten lyhyillä kävelyillä tai portaiden käyttöön kannustamisella, voidaan tukea etenkin niitä, joiden terveys on heikoimmalla pohjalla.
”On mahtavaa, että Pohde haluaa olla etulinjassa tukemassa sote-ammattilaisten roolia liikkumisen edistäjinä. Liikuttava sote -hankkeen koulutusten kautta vahvistamme osaamista ja tuomme liikkumisen edistämisen luonnolliseksi osaksi hoitotyötä”, sanoo projektipäällikkö Saija Tiiro-Tulppo.
Pohteen osallistuminen hankkeeseen on yksi keino, jolla se osoittaa sitoutumisensa parantaa Pohjois-Pohjanmaan alueen asukkaiden hyvinvointia ja vähentää liikkumattomuuden ja paikallaanolon haittoja sekä niistä syntyviä kustannuksia.
Hankkeen päätoteuttajana toimii Oulun Diakonissalaitoksen Säätiö ja osatoteuttajana toimii Diakonia-ammattikorkeakoulu. Pohde toimii hankkeen yhteistyökumppanina. Hanke on Euroopan unionin osarahoittama.
Lisätietoja hankkeesta antaa projektipäällikkö Saija Tiiro-Tulppo, p. 050 312 5757, saija.tiiro-tulppo@odl.fi