Omaolo palvelee Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella entistä laajemmin

Julkaistu
Digitaalisen Omaolo-palvelun käyttö on kasvanut Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella eli Pohteella vuoden 2023 aikana. Asukkaat saavat palvelun kautta apua myös joulun aikaan ajasta ja paikasta riippumatta.

Omaolo on kansallinen sosiaali-, terveyden- ja suun terveydenhuollon digitaalinen palvelu- ja asiointikanava, joka tukee itsehoidossa sekä ohjaa tarvittaessa tarkoituksenmukaisen avun piiriin. Omaolo on Pohteella jo laajasti käytössä, ja sen käytetyimpiä palveluja ovat oirearviot. Viimeisimpänä oirearviot laajenivat Lumijoen ja Tyrnävän asukkaille, ja seuraavaksi palvelu otetaan käyttöön Kempeleessä. Pohteen alueen asukkaat ovat saaneet Omaolon kautta ohjeita hoitoon hakeutumiseen, itsehoitoon ja tarpeen vaatiessa yhteyden ammattilaiseen. Erityisesti yskän, hengitystietulehduksen, kurkkukivun tai nieluoireen oirearviot ovat olleet suosittuja. Tänä vuonna Pohteen alueella asukkaat ovat täyttäneet oirearvioita yli 21 000 kappaletta.

Omaolo palvelee joulun ja uudenvuoden pyhien aikaan

Vuodenvaihteen pyhät vaikuttavat sosiaali- ja terveyspalvelujen aukioloaikoihin. Sairastuessa tai oireen pitkittyessä asukas voi arvioida vointiaan Omaolon avulla. Parasta palvelussa on, että se auttaa siellä missä asukas on. Omaoloa on helppo käyttää tietokoneella, tabletilla tai matkapuhelimella. Sen palvelut ovat helppokäyttöisiä ja tarkoitettu kaikille Pohteen asukkaille.

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen Omaolotiimi toivottaa hyvää joulua ja jokaiselle terveyttä vuoteen 2024!

Linkit