Ikäihmisten tilapäishoito

Palvelun sisältö

Ikäihmisten tilapäishoito on ympärivuorokautista hoitoa ja hoivaa. Sinulla on mahdollista saada tilapäishoitoa, joka tukee sinun kotona asumista. Lyhytaikaista hoitoa voidaan järjestää myös omaishoitajan tukemiseksi.

Sinä voit saada tilapäishoitoa sairaalasta kotiutumisen välivaiheeseen, palveluasumisen kokeiluun, toimintakyvyn arviointiin esim. ennen ympärivuorokautisen hoidon tarvetta, kotona selviytymisen tueksi ja sosiaalipäivystyksen kautta tuleviin erityistilanteisiin.

Tilapäishoito sisältää perus- ja sairaanhoidon lisäksi sinun toimintakyvyn ja omatoimisuuden edistämistä. Tilapäishoidossa seurataan ja arvioidaan sinun lääkehoitoa, terveydentilaa ja ravitsemusta sekä tuetaan ja ohjataan sinun omais- ja läheishoitajaa hoitotyössä.

Tilapäishoito on tarkoitettu myös omaishoitajan lakisääteisiin vapaapäiviin ja hoitavan omaisen lomaan ja lepoon.

Toimi näin

Säännöllisen lyhytaikaishoidon tarve arvioidaan kotona. Palveluohjauksen palveluohjaaja tekee arvion ja tarvittaessa lähetteen vuorohoitoa ja muuta lyhytaikaista hoitoa varten.

Ota yhteyttä alueesi ikäihmisten palveluohjaukseen tai ikäneuvolaan.

Etsitkö tätä palvelua?

Yhteystiedot

Aluekohtainen lisätieto
Ikääntyvien tilapäishoito, Vaala

Toimi näin

Vuorohoitoon voit hakeutua kotihoidon palveluohjauksen kautta.

Palvelupaikka
Takatien palvelukoti, Vaala
Osoite
Takatie 2,
91700 Vaala

Takatien tehostettu palveluasuminen tarkoittaa asumista palvelukodissa, jossa saat ympärivuorokautisen hoidon ja huolenpidon. Tämä asumismuoto on tarkoitettu ikäihmisille, jotka eivät pärjää kotona turvallisesti kotiin annettavien palveluiden ja tukitoimien turvin. Asuminen on yhteisöllistä. Jokaisella on oma asunto, johon kuuluu huone ja pesuhuone/wc. Ruokasali ja aulat ovat yhteisiä tiloja. Yhteisiä tiloja voi vapaasti käyttää. Lisäksi yhteisiin tiloihin kuuluu sauna ja pesutilat. Henkilökunta on paikalla vuorokauden ympäri. Muuttaessa uudelle asukkaalle nimetään omahoitaja. Käytössämme on RAI toimintakyky mittari ja asukkaille laaditaan hoito- ja palvelusuunnitelma

Palvelunumerot
Takatien ympärivuorokautinen palvelukoti, Vaala, puhelinnumero
Sairaanhoitaja, arkisin
050 310 7381
Vastuuyksikköpäällikkö, arkisin
050 443 6102
Puhelinaika
Puhelinaika
Ma

8-16

Ti

8-16

Ke

8-16

To

8-16

Pe

8-16

La

8-16

Su

8-16

Takatien ympärivuorokautinen palvelutalo sijaitsee Vaalassa, Saharannassa.