Kehitysvammaisten tilapäishoito

Palvelun sisältö

Kehitysvammaisten tilapäishoito tarkoittaa palvelua, jota järjestetään vammaisen henkilön läheisten hoitovastuun helpottamiseksi, jaksamiseksi ja jaksamisen tukemiseksi.

Tarkoituksena on turvata vammaisen henkilön huolenpito silloin, kun hänestä yleensä huolenpitovastuussa olevat läheiset eivät voi hänestä huolehtia. Lyhytaikaista huolenpitoa voivat saada sekä lapset että aikuiset, jos sitä vammansa vuoksi välttämättä tarvitsevat.

Lyhytaikaisen huolenpidon tarkoituksena on myös tukea läheisten jaksamista. Samalla se antaa vammaiselle henkilölle mahdollisuuden itsenäistyä ja tehdä niitä asioita, joista hän itse nauttii.

Toimi näin

Ota yhteyttä palveluohjaukseen.

Yhteystiedot

Palvelupaikka
Haapaveden ryhmäkoti Helmikartano
Osoite
Lallunniementie 9,
86600 HAAPAVESI

Avoinna kaikkina viikonpäivinä. Yövalvottu.

Avoinna kaikkina viikonpäivinä ja vuorokauden aikoina.

Helmikartano on aikuisille kehitysvammaisille ympärivuorokautista palveluasumista tarjoava yksikkö Haapavedellä. Yksikössä on neljätoista (14) vakituisen asumisen paikkaa ja yksi (1) paikka lyhytaikaishoitoa varten.

Helmikartanossa on yövalvonta.

Palvelunumerot
Haapaveden ryhmäkoti Helmikartano, puhelinnumero
Vastuuyksikköpäällikkö
044 759 1236
Hoitajat tavoittaa ympäri vuorokauden

Helmikartano tarjoaa palveluasumista Haapavedellä aikuisille kehitysvammaisille henkilöille.

Palvelunumerot
Vammaispalvelujen ensiarviotiimi
Palvelunumero
044 703 5275
Puhelinaika
Ma

9-16

Ti

9-16

Ke

9-16

To

9-16

Pe

9-16

Voit soittaa ensiarviotiimiin, jos olet uusi asiakas. Neuvomme myös läheisiä ja ammattilaisia vammaispalveluihin liittyvissä asioissa.

Kenelle ja millä ehdoin

Lyhytaikaista huolenpitoa tai hoitoa (tai tilapäishoitoa) voidaan järjestää erityishuoltona kehitysvammalain perusteella tai vammaispalvelulain muuna lain tarkoituksen toteuttamiseksi tarpeellisena palveluna. Myös sosiaalihuoltolain perusteella on mahdollista järjestää lyhytaikaista huolenpitoa.