Kehitysvammaisten tilapäishoito

Palvelun sisältö

Kehitysvammaisten tilapäishoito tarkoittaa palvelua, jota järjestetään vammaisen henkilön läheisten hoitovastuun helpottamiseksi, jaksamiseksi ja jaksamisen tukemiseksi.

Tarkoituksena on turvata vammaisen henkilön huolenpito silloin, kun hänestä yleensä huolenpitovastuussa olevat läheiset eivät voi hänestä huolehtia. Lyhytaikaista huolenpitoa voivat saada sekä lapset että aikuiset, jos sitä vammansa vuoksi välttämättä tarvitsevat.

Lyhytaikaisen huolenpidon tarkoituksena on myös tukea läheisten jaksamista. Samalla se antaa vammaiselle henkilölle mahdollisuuden itsenäistyä ja tehdä niitä asioita, joista hän itse nauttii.

Toimi näin

Ota yhteyttä palveluohjaukseen.

Yhteystiedot

Palvelupaikka
Tarhin toimintakeskus
Osoite
Annalanpuhto 6,
85500 Nivala
Avoinna
Ma

8-16

Ti

8-16

Ke

8-16

To

8-16

Pe

8-16

Tilapäishoito viikonloppuisin perjantaista kello 16.00 alkaen sunnuntaihin kello 15.00 saakka.

Tarhin toimintakeskus on työ- ja päivätoimintaa vammaisille henkilöille järjestävä yksikkö Nivalassa. Toiminta tukee itsenäistä selviytymistä, edistää ihmissuhteita ja tarjoaa mielekästä tekemistä. Työ- ja päivätoimintaan voit osallistua 1 – 5 päivänä viikossa toimintakykysi huomioiden.
Lisäksi Tarhin toimintakeskuksessa järjestetään kehitysvammaisten lasten tilapäishoitoa viikonloppuisin, perjantaista sunnuntaihin.

Erilaiset tapahtumat ja pienimuotoiset retket kuuluvat Tarhin toimintaan myös.

Päivätoiminnassa voit osallistua pelien pelaamiseen, askarteluun, musiikin kuunteluun, ohjattuun tai vapaamuotoiseen keskusteluun ja ulkoiluun sekä muunlaisen liikunnan harrastamiseen.

Mikäli olet työikäinen, sinulla on mahdollisuus kokeilla myös työtoimintaan osallistumista.
Työtoiminnassa sinä voit osallistua pienimuotoisiin työtehtäviin, muun muassa pyykinpesu- ja siivoustöihin, leivontaan ja käsitöihin.

Palvelunumerot
Tarhin toimintakeskus, puhelinnumero
Vastuuyksikköpäällikkö
044 419 5407
Palvelunumero
044 419 6910

Voit soittaa Tarhin vastuuyksikköpäällikölle tai ohjaajille, jos sinulla on kysyttävää vammaisten työ- ja päivätoiminnasta.

Kenelle ja millä ehdoin

Lyhytaikaista huolenpitoa tai hoitoa (tai tilapäishoitoa) voidaan järjestää erityishuoltona kehitysvammalain perusteella tai vammaispalvelulain muuna lain tarkoituksen toteuttamiseksi tarpeellisena palveluna. Myös sosiaalihuoltolain perusteella on mahdollista järjestää lyhytaikaista huolenpitoa.