Opiskeluterveydenhuolto

Palvelun sisältö

Opiskeluterveydenhuoltoon sisältyy toisella asteella kaksi määräaikaista terveystarkastusta. Terveystarkastuksissa tarkastellaan opiskelijan terveyttä ja hyvinvointia sekä muita opiskeluun vaikuttavia seikkoja kokonaisuutena.

Opiskeluterveydenhuollon palveluihin sisältyy opiskelijoiden terveyden ja hyvinvoinnin sekä opiskelukyvyn seuraamisen ja edistämisen lisäksi muun muassa perusterveydenhuollon terveyden- ja sairaanhoitopalvelut, mukaan lukien mielenterveys- ja päihdetyö, seksuaaliterveyden edistäminen ja suun terveydenhuolto.

Korkeakouluopiskelijoiden terveydenhuoltopalvelut tuottaa Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö (YTHS). Korkeakouluopiskelijoiden tulee maksaa Kelalle terveydenhoitomaksu, joka kattaa kaikki YTHS:n palvelut. Erillisiä käyntimaksuja ei peritä.

Toimi näin

Opiskeluterveydenhuoltoa voi tiedustella oman oppilaitoksen terveydenhoitajalta.

Yhteystiedot

Palvelupaikka
Terveydenhoitaja lukio, Ii
Osoite
Valtarintie 11,
91100 Ii
Avoinna
Ke

8-15:30

Opiskeluhuollon terveydenhoitajan toimipaikka Iin lukiossa/Kisakentän talossa hallintokäytävällä opettajien huonetta vastapäätä.
Terveydenhoitaja on läsnä keskiviikkoisin.

Palvelunumerot
Terveydenhoitaja lukio, Ii
Palvelunumero
050 388 1813
Puhelinaika
Ke

8-15:30

Terveydenhoitaja on lukiolla keskiviikkoisin. Koukoushuoneessa opettajien huonetta vastapäätä.

Kenelle ja millä ehdoin

Lukioiden ja ammatillisten oppilaitosten opiskelijoilla on oikeus opiskeluterveydenhuollon palveluihin sillä hyvinvointialueella, jolla oppilaitos sijaitsee.