Päihdepalvelujen palveluohjaus

Palvelun sisältö

Päihteiden käyttäjille ja heidän läheisilleen tarjotaan ohjausta ja neuvontaa esimerkiksi päihdevieroitukseen ja -kuntoutukseen liittyvissä asioissa. Neuvojat kertovat, mitä palveluja on tarjolla, miten niihin hakeudutaan ja mitä niiden käyttö edellyttää. He opastavat kaikkien päihdepalveluita tuottavien tahojen pariin.

Päihdeongelmissa henkilöt ja heidän läheisensä voivat saada neuvontaa esimerkiksi puhelimitse tai asioimalla palvelupisteessä. Neuvojat eivät tee palveluihin liittyviä päätöksiä.

Toimi näin

Kysy neuvoa alueesi päihdetyöntekijältä, jos olet huolissasi omasta tai ystävän, perheenjäsenen tai muun tuttavan päihteidenkäytöstä tai rahapelaamisesta. Voit myös kysyä päihdehoitoon hakeutumisesta tai muusta päihteisiin tai rahapelaamiseen liittyvästä asiasta.

Yhteystiedot

Aluekohtainen lisätieto
Päihdepalvelujen palveluohjaus, Tyrnävä

Päihdehuollon avopalveluita antavat terveyskeskuslääkärit, mielenterveysyksikön työntekijät ja sosiaalityöntekijät.

Ota yhteyttä sosiaalityöntekijään, kun tarvitset pitempikestoista päihdekuntoutusjaksoa, hoitoon tarvitaan maksusitoumus.
Päihdetyöhön liittyvää neuvontaa ja ohjausta saat ottamalla yhteyttä sosiaalityöntekijään tai terveyskeskukseen.

Palvelunumerot
Päihdehuollon lähihoitaja
Palvelunumero
044 497 1196
Palvelunumerot
Päihdetyö, Kempele, Muhos ja Tyrnävä
Palvelunumero
040 318 7422

Tavoitat meidät parhaiten lähettämällä tekstiviestin tai jättämällä soittopyynnön.

Digitaaliset palvelut

Terapianavigaattori

Terapianavigaattori on verkkokysely, joka kartoittaa mielenterveys- ja päihdeongelmien luonnetta sekä hoitoon liittyviä tarpeita ja toiveita. Kyselyn voi täyttää kuka tahansa 18 vuotta täyttänyt henkilö. Se vie aikaa noin 20–30 minuuttia. Palvelu ei vaadi tunnistautumista ja voit täyttää kyselyn nimettömästi. Ota talteen koodi, jonka saat lopuksi. Mielenterveyspalvelujen ammattilainen näkee sillä tuloksesi ja se auttaa hoidon tarpeen arvioinnissa.