Sosiaalipalvelujen palveluohjaus
Palvelun sisältö
Sosiaalipalvelujen palveluohjaus neuvoo ja ohjaa sinua eteenpäin sosiaalipalveluihin liittyvissä asioissa. Palveluohjaaja tuntee sosiaaliturvajärjestelmän ja hän osaa ohjata sinut oikean avun piiriin.
Voit ottaa yhteyttä palveluohjaajalle, jos tarvitset apua tai tukea esimerkiksi jokapäiväisestä elämästä selviytymiseen, asumiseen, talousongelmiin tai lapsen tasapainoiseen kehitykseen tai hyvinvointiin.
Voit olla yhteydessä myös, jos tarvitset tukea ongelmiin, joihin liittyy esimerkiksi äkillinen kriisitilanne, väkivalta, päihteiden ongelmakäyttö, mielenterveysongelmat tai jokin muu sairaus, vamma tai ikääntyminen.
Voit kysyä neuvoa omaan tai läheisen elämäntilanteeseen liittyen. Yhteyttä kannattaa ottaa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.
Yhteistyökumppanit
Yhteistyökumppanit, kuten Kela tai Työllisyyspalvelut, voivat ottaa yhteyttä sosiaalipalvelujen palveluohjaukseen.
Sosiaali- ja kriisipäivystys
Sosiaali- ja kriisipäivystys auttaa kiireellisessä tarpeessa ja antaa kriisiapua järkyttävissä elämäntilanteissa ympäri vuorokauden. Talousneuvolasta saat apua, jos oma taloustilanne tai raha-asioiden hoitaminen mietityttävät.
Auki vain ajanvarauksella
Työikäisten palveluissa palvelemme 18–64-vuotiaita aikuisia ja perheitä. Autamme silloin, kun tarvitset tukea, ohjausta tai neuvontaa erilaisissa arkielämän tilanteissa.
Työikäisten sosiaalipalveluja ovat muun muassa
- ohjaus ja neuvonta
- kuntouttava työtoiminta
- täydentävä ja ehkäisevä toimeentulotuki
- välitystilipalvelu
Varaa aika soittamalla omalle sosiaaliohjaajallesi, tai ole yhteydessä alueesi Aikuissosiaalityön palveluohjaukseen.
Auki vain ajanvarauksella
Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu (TYP) tarjoaa pitkään työttömänä olleelle työnhakijalle eri viranomaisten palveluja yhden luukun periaatteella. Monialaisessa palvelussa selvitetään, mitä palveluja työnhakija tarvitsee työllistymisen edistämiseksi ja laaditaan monialainen työllistymissuunnitelma. Suunnitelma voi sisältää julkisia työvoima-, sosiaali- ja terveys- sekä kuntoutuspalveluja.
TE-toimisto, kunta tai Kela ohjaa yhteispalvelun asiakkaaksi. Työntekijä voi tiedustella palveluun pääsyn kriteerejä omalta virkailijaltaan ja tehdä aloitteen monialaiseen yhteispalveluun ohjaamisesta.
Voit sopia tapaamisajan sinua lähimpänä olevaan palvelupisteeseen sosiaaliohjaajasi kanssa.
9-11
9-11
9-11
Aikuissosiaalityön palveluohjaukseen voit soittaa, kun tarvitset tukea arkeen, toimeentuloon tai asumiseen liittyen. Palvelemme Siikajoen, Raahen, Pyhäjoen, Kalajoen ja Merijärven asiakkaita. Voit ottaa meihin yhteyttä esimerkiksi, jos sinulla tai läheiselläsi on
- vaikeuksia selvitä arjesta
- vaikeuksia päästä elämässä eteenpäin pitkittyneen työttömyyden tai alentuneen työkyvyn vuoksi
- mielenterveys- tai päihdeongelmia
- ongelmia asumisessa tai olet vailla asuntoa
- tarve sosiaaliturvaan tai muihin sosiaalipalveluihin liittyvään ohjaukseen ja neuvontaan
- äkillinen kriisi tai väkivaltakokemus
- taloudellisia ongelmia.
Työikäisten sosiaalipalveluja ovat muun muassa
9-11
9-11
9-11
9-11
9-11
12-13
12-13
12-13
12-13
12-13
Listalta löydät Raahen, Siikajoen ja Pyhäjoen alueella toimivien sosiaalityöntekijöiden, sosiaaliohjaajien sekä asiakassihteerien puhelinnumerot. Voit soittaa henkilökohtaiselle sosiaalityöntekijällesi omiin asioihisi liittyen, tai varata esimerkiksi tapaamisajan. Voit soittaa myös Aikuissosiaalityön palveluohjaukseen, jos et ole varma oman työntekijäsi puhelinnumerosta.