Sosiaalipalvelujen palveluohjaus
Palvelun sisältö
Sosiaalipalvelujen palveluohjaus neuvoo ja ohjaa sinua eteenpäin sosiaalipalveluihin liittyvissä asioissa. Palveluohjaaja tuntee sosiaaliturvajärjestelmän ja hän osaa ohjata sinut oikean avun piiriin.
Voit ottaa yhteyttä palveluohjaajalle, jos tarvitset apua tai tukea esimerkiksi jokapäiväisestä elämästä selviytymiseen, asumiseen, talousongelmiin tai lapsen tasapainoiseen kehitykseen tai hyvinvointiin.
Voit olla yhteydessä myös, jos tarvitset tukea ongelmiin, joihin liittyy esimerkiksi äkillinen kriisitilanne, väkivalta, päihteiden ongelmakäyttö, mielenterveysongelmat tai jokin muu sairaus, vamma tai ikääntyminen.
Voit kysyä neuvoa omaan tai läheisen elämäntilanteeseen liittyen. Yhteyttä kannattaa ottaa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.
Yhteistyökumppanit
Yhteistyökumppanit, kuten Kela tai Työllisyyspalvelut, voivat ottaa yhteyttä sosiaalipalvelujen palveluohjaukseen.
Sosiaali- ja kriisipäivystys
Sosiaali- ja kriisipäivystys auttaa kiireellisessä tarpeessa ja antaa kriisiapua järkyttävissä elämäntilanteissa ympäri vuorokauden. Talousneuvolasta saat apua, jos oma taloustilanne tai raha-asioiden hoitaminen mietityttävät.
9-11
9-11
9-11
9-16
9-11
Palvelupaikasta saat aikuissosiaalityön, maahanmuuttajien, lastensuojelun, lastenvalvojan, perheneuvolan ja vammaisten palveluja.
9-11
9-11
9-11
9-11
9-11
Palvelupaikasta saat aikuissosiaalityön, maahanmuuttajien, lastensuojelun, perheneuvolan ja vammaisten palveluja.
9-11
9-11
9-11
9-11
9-11
Palveluohjauksessa asiantuntijamme kertovat sinulle, millaista apua ja palveluja on tarjolla ja miten palveluihin hakeudutaan. Palveluohjaus välittää tarvittaessa yhteydenottopyyntösi sinua auttavalle ammattilaiselle.
Lapsiperheiden sosiaalipalvelujen palveluohjaukseen voit soittaa, jos tarvitset apua lapsesi tasapainoiseen kehitykseen tai hyvinvointiin. Palveluohjaus on tarkoitettu kaikille perheille lapsen iästä riippumatta.
Aikuisten sosiaali- ja päihdepalvelujen palveluohjaus on tarkoitettu 18–64-vuotiaille. Voit soittaa, jos tarvitset ohjausta ja neuvontaa taloudellisiin vaikeuksiin tai ongelmiin, joihin liittyy esimerkiksi väkivaltaa, päihteiden ongelmakäyttöä tai mielenterveyden haasteita.
Äkillisissä kriisitilanteissa soita sosiaali- ja kriisipäivystykseen tai hätäkeskukseen, joista vastataan kellon ympäri viikon jokaisena päivänä.