Toimintaterapia

Palvelun sisältö

Toimintaterapeutti tukee toimintaasi ja osallistumistasi arjessa silloin, kun sinulla on jokin vamma, sairaus tai viive taitojen kehittymisessä. Toimintaterapeutit arvioivat ja kuntouttavat kaiken ikäisiä asiakkaita. Toimintaterapiaa annetaan yleensä vastaanotolla. Tarvittaessa teemme ohjauskäyntejä myös asiakkaan kotona, ja lapsille myös päiväkodissa tai koulussa. Asiakkaan lähipiirin ohjaaminen on osa toimintaterapiaa.

Toimintaterapian avulla voidaan edistää ja ylläpitää taitoja, joita tarvitset toimiessasi omassa arjessa. Voit harjoitella toimintaterapeutin kanssa uusia tapoja toimia tai etsiä yhdessä apuvälineitä, jotka auttavat sinua tekemään arjessa sinulle tärkeitä asioita.

Voit saada toimintaterapiaa yksilöterapiana tai ryhmässä. Toimintaterapeutti suunnittelee kuntoutuksen sisällön yhdessä sinun kanssasi. Sinä ja toimintaterapeutti päätätte yhdessä kuntoutukselle tavoitteen. On tärkeää, että osallistut itse suunnitteluun ja toimit yhteisen suunnitelman mukaan.

Lisätietoa toimintaterapiasta

Toimi näin

Terveydenhuollon ammattilainen ohjaa sinut tarvittaessa toimintaterapeutille. Jos terveydenhuollon ammattilainen on ohjannut sinut toimintaterapiaan, toimintaterapeutti ottaa sinuun yhteyttä soittamalla tai ilmoittamalla ajan kirjeellä.

Yhteystiedot

Aluekohtainen lisätieto
Toimintaterapian palvelut, Raahe

Toimi näin

Aikuisasiakkaat ohjautuvat toimintaterapiaan lääkärin, fysioterapeutin, psykologin ja puheterapeutin lähetteellä sekä lääkinnällisen kuntoutuksen maksusitoumuksella kuntoutustyöryhmän kautta. Tarvittaessa asiakkaat voivat varata itselleen yhden ohjauksellisen ajan ilman lääkärin lähetettä (esim. reumaa sairastavan henkilön apuvälinearvio).

Lapsen toimintaterapia-arviointiin ohjaudutaan lääkärin, neuvola- ja kouluterveydenhoitajan, perheneuvolan, koulupsykologin, puhe- ja fysioterapeutin, erityisopettajan ja kiertävän erityislastentarhanopettajan lähetteellä. Vanhemmat voivat varata lapselleen ilman lähetettä kertaluontoisen ohjauskäynnin koskien lapsen yksittäisten taitojen tukemista (esim. kynäotteen kypsyminen). Ohjauskäynnin tarkoituksena on arvioida lapsen taitoa ja antaa vinkkejä kotiin sekä päivähoitoon / kouluun kyseisen taidon harjoittelemiseksi.

Palvelupaikka
Toimintaterapia, Raahe, Pyhäjoki, Siikajoki
Osoite
Rantakatu 4,
92100 RAAHE

Sisäänkäynti L2-ovesta.
Poikkeusaukioloajat
Suljettu 29.5.2025

helatorstai

Palvelupiste tarjoaa toimintaterapian palveluja.

Palvelunumerot
Toimintaterapia, Raahe, Pyhäjoki, Siikajoki, puhelinnumero
Ajanvaraus ja peruutukset
08 669 2626
Lasten ja nuorten toimintaterapia
044 439 4659
Vastuuyksikköpäällikkö
040 135 8515
Ajanvaraus ja peruutukset
Ma

8-11

Ti

8-11

Ke

8-11

To

8-11

Pe

8-11

Lasten ja nuorten toimintaterapian soittoaika
Ti

10-11.30

Ke

10-11.30

Poikkeusaukioloajat
Suljettu 29.5.2025

helatorstai

Toimintaterapiapalveluiden yhteystiedot.

Digitaaliset palvelut

Kuntoutumistalo

Palvelun tuottaa: HUS Helsingin yliopistollinen sairaala
Kuntoutumistalo on sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten yhdessä kokemusasiantuntijoiden kanssa kehittämä verkkopalvelu. Kuntoutumistalo tarjoaa monialaista tietoa ja ohjeita kaikille, joille kuntoutuminen on ajankohtaista omassa tai läheisen elämässä. Kuntoutumistalo kannustaa asettamaan tavoitteita omaan kuntoutumiseen ja tarjoaa keinoja oman kuntoutumisen edistämiseksi erilaisissa tilanteissa. Kuntoutumistalosta löytyy muun muassa:
  • tietoa kokonaisvaltaisesta kuntoutumisesta ja kuntoutujan palveluista
  • ohjeita elintapojen muutoksiin ja mielekkään arjen edistämiseen
  • itsehoito-oppaita omatoimisen kuntoutumisen tueksi ja toimintakyvyn edistämiseksi.
Kuntoutumistalo on osa Terveyskylää. Terveyskylän talot tarjoavat luotettavaa, turvallista ja näyttöön perustuvaa terveys- ja hyvinvointitietoa. Terveyskylän sisältöjä tuottavat sosiaali- ja terveydenhuollon asiantuntijat yhdessä Terveyskylän käyttäjien kanssa.