Uusi palvelu käynnistyy – fysioterapeutilta ohjausta ja neuvontaa chatissa

Julkaistu
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen Pohteen digitaalisessa sote-keskuksessa aloitetaan fysioterapian chat-palvelu, jonka tavoitteena on tarjota alueen asukkaille matalan kynnyksen ohjausta ja neuvontaa fysioterapiaan liittyvissä asioissa sekä tuki- ja liikuntaelimistön oireissa. Fysioterapian chat-palvelua pilotoidaan Oulun alueella osana RRP2-hanketta vuoden 2024 loppuun saakka.

Fysioterapian chat-palvelussa asioit vahvasti tunnistautuneena. Fysioterapeutti arvioi kuntoutustarpeestasi ja antaa sinulle chat-keskustelussa ohjausta ja neuvontaa. Tarvittaessa sinulle voidaan varata aika fysioterapeutin suoravastaanotolle videovälitteisesti tai toimipisteellä. Jos tilanteesi vaatii muun ammattilaisen arviota, fysioterapeutti ohjaa sinut sairaanhoitajan chat-vastaanotolle tai päivystykseen. Huoltajana voit asioida alle 12-vuotiaan lapsen puolesta. Chatin aukioloaikojen ulkopuolella voit jättää chat-fysioterapeutille yhteydenottopyynnön, johon vastataan 1-3 arkipäivän sisällä.

Ohjeet digitaalisessa sote-keskuksessa asiointiin löydät sivulta https://pohde.fi/palvelumme/digitaaliset-palvelut/digitaalinen-sote-keskus/

Suomen kestävän kasvun ohjelmalla (RRP – recovery and resilience plan) tuetaan ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävää kasvua. Ohjelman rahoitus tulee EU:n kertaluonteisesta elpymisvälineestä (NextGenerationEU). Hankkeen avulla kiinnitetään erityishuomiota heikossa ja haavoittuvassa asemassa olevien hoitoon pääsyn edistämiseen toimintaa kehittämällä ja digitaalisia ratkaisuja monipuolisesti hyödyntämällä. Hankkeen pääpaino on peruspalveluiden kehittämisessä. Pilarin 4 ja osin pilarin 3 rahoituksesta Suomessa vastaa sosiaali- ja terveysministeriö. Ohjelmaa toimeenpannaan kaikilla hyvinvointialueilla.

Euroopan unionin rahoittama -logo NextGenerationEU