Digitaalinen ajanvaraus Pohteella

Julkaistu
Tällä hetkellä Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella on käytössä useita digitaalisia ajanvarausjärjestelmiä. Alueellamme on 30 paikkakuntaa, ja järjestelmät vaihtelevat eri alueilla. Joissakin järjestelmissä asukas voi varata aikoja, joissakin myös perua tai tarkastella omia ajanvarauksia. Moniin palveluihin aika varataan edelleen soittamalla.

Jos asuinalueellasi on käytettävissä digitaalinen ajanvaraus, näet sen, kun

  1. valitset ensin palvelun, jossa haluat asioida www.pohde.fi/palvelumme
  2. valitset kyseisen palvelun sivulta asuinkuntasi

Jos digitaalinen ajanvaraus ei ole käytössä, voit varata ajan soittamalla palvelun tiedoissa näkyvään numeroon.

Ajanvarausjärjestelmät yhtenäistyvät

Pohteella otetaan käyttöön yksi yhteinen ajanvarausjärjestelmä. Se otetaan käyttöön vuosina 2024–2025. Jotta yhteinen ajanvarausjärjestelmä voidaan ottaa käyttöön, täytyy yhteisen potilastietojärjestelmän olla ensin valmis.

Kun uusi digitaalinen ajanvaraus otetaan käyttöön, löydät sen jokaisen sellaisen palvelun kohdalta, jonne voit varata, perua tai siirtää itse ajan.

Puolesta asiointi

Tällä hetkellä Puolesta asiointi täysi-ikäisen puolesta onnistuu suomi.fi-valtuutuksilla OmaOYS-palvelussa, josta voit nähdä erikoissairaanhoidon ajanvaraukset sekä mammografian seulontatutkimusten ajanvaraukset. Lasten puolesta asiointi OmaOYSissa on mahdollista alle 10-vuotiaille lapsille.

Puolesta asiointi on mahdollista tietyillä paikkakunnilla myös Kansalaisen ajanvarausjärjestelmässä, jos asukkaan tietoihin on tallennettu lupa puolesta-asioinnille.