Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen digitaalisen palvelutarjottimen kehittämistyön kuulumisia

Julkaistu
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue (Pohde) kehittää hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen digitaalista palvelutarjotinta. Tarjottimen tekniseksi alustaksi oli kaksi vaihtoehtoa: kansallinen DigiFinlandin hallinnoima Tarmoa tai Pohteen oma alusta.

Vaihtoehdoista on keskusteltu sisäisesti Pohteen järjestämistoimintojen johtoryhmässä. Kuntien ja järjestöjen näkemyksiä on kuultu Hyvinvoinnin edistämisen yhteistyöryhmä Hyryssä. Näiden kokousten perusteella palvelutarjottimen tekniseksi alustaksi on valittu Pohteen oma alusta.

Digitaalinen palvelutarjotin tulee olemaan verkossa, käytännössä Pohteen verkkosivuilla toimiva työkalu, joka on tarkoitettu asukkaille ja ammattilaisille. Tarjotin kokoaa yhteen hyvinvointialueen, kuntien, järjestöjen sekä seurakuntien toimintaa ja palveluja, jotka edistävät asukkaiden hyvinvointia ja terveyttä. Palvelutarjottimelta tulee löytymään esimerkiksi elintapaohjausta, itsehoidon välineitä sekä vertaistuen, kulttuurin, liikunnan ja luonnon tarjoamia mahdollisuuksia hyvinvoinnin lisäämiseen. Tavoitteena on, että jatkossa asukkaat ja ammattilaiset löytävät itselleen tai asiakkailleen sopivia palveluita helposti yhdestä paikasta.

Pohde on kehittänyt jo pitkään omaa sähköisen asioinnin ja neuvonnan alustaa. Sen ansiosta Pohteen hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen palvelutarjotin on mahdollista rakentaa samalle alustalle. Myös Pohjois-Pohjanmaan oman hyvinvointikäsityksen huomioiminen onnistuu paremmin, kun tarjotin kehitetään Pohteen alustalle. Myös taloudelliset perusteet vaikuttivat Pohteen oman alustan valintaan.

Tarjottimen kehitys tapahtuu POP-Digi-Hoitotakuu-hankkeen rahoituksella. Tavoitteena on ottaa palvelutarjotin käyttöön vuoden 2024 loppuun mennessä.

Hankkeen tavoitteena on edistää hoitotakuun toteutumista vahvistamalla ennaltaehkäisyä ja ongelmien varhaista tunnistamista. Hanketta rahoittaa Euroopan Unionin Suomen kestävän kasvun ohjelma.

Tiedotamme palvelutarjottimesta lisää kehitystyön edetessä.

Euroopan unionin rahoittama NextGenerationEU-logo

RRP2 Hyvinvoinnin edistämisen palvelukonsepti
Saila Suuniittu
Projektipäällikkö
saila.suuniittu (at) pohde.fi