Kempeleeseen on suunnitteilla vaatteiden kierrätysmyymälä – hyväkuntoisia vaatteita kerätään etukäteen

Julkaistu
Kempeleeseen suunnitellaan kuntouttavan työtoiminnan pajatoimintana vaatteiden kierrätysmyymälää. Toiminnan järjestää Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen Pohteen aikuisten sosiaalipalvelut. Hyväkuntoisia vaatteita kerätään etukäteen Kempeleessä ja Limingassa ennen myymälätoiminnan käynnistymistä.

– Otamme vastaan kierrätyskelpoisia vaatteita ja asusteita, jotka tarvittaessa huollamme ja laitamme myyntikuntoon. Kempeleen ja Limingan alueelta käymme noutamassa vaatteet tarvittaessa myös ihmisten kotoa, kertoo pajatoimintojen ohjaaja Jaana Kallinen Pohteelta.

Vaatetekstiiliä otetaan vastaan Kempeleessä ja Limingassa maanantaista torstaihin kello 9-15 osoitteissa Kuivaamontie 1, Kempele (käynti sisäpihan puolelta) sekä Kankaanlaita 2, Liminka.

Tekstiilejä voi pyytää hakemaan kotoa lähettämällä tekstiviestin puhelinnumeroon 040 5364 729 / Jaana Kallinen. Tekstiilejä noudetaan Kempeleen ja Limingan alueelta.

Kierrätysmyymälä avataan sitten, kun tekstiiliä on kerätty riittävästi ja sopivat tilat on löydetty.

Myymälään tulee myyntiin myös käsityönä valmistettuja puu- ja tekstiilituotteita.

Kuntouttavan työtoiminnan tavoitteena on ehkäistä työttömyyden aiheuttamia kielteisiä vaikutuksia asiakkaan toimintakykyyn, vahvistaa asiakkaan elämän- ja arjenhallintaa sekä työ- ja toimintakykyä sekä ehkäistä syrjäytymistä tarjoamalla mahdollisuutta työtoimintaan ja muihin palveluihin.

Kuntouttavasta työtoiminnasta säädetään kuntouttavasta työtoiminnasta annetussa laissa. Lain keskeisenä ajatuksena on tiivis yhteistyö hyvinvointialueiden ja työ- ja elinkeinotoimistojen (TE-toimisto) kesken.