NordLabin toiminta laajenee uusiin kuntiin Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella

Julkaistu
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen Pohteen laboratoriopalvelut tuottaa NordLab. Alueen asukkaille muutos näkyy siten, että kevään 2023 aikana ajanvaraus siirtyy vaiheittain NordLabin verkkopalveluun ja puhelinnumeroon. Käytännössä asiakkaat voivat edelleen asioida samassa näytteenottopisteessä kuin aikaisemminkin. Kesäkuun alusta alkaen ajan voi varata mihin tahansa NordLabin näytteenottopisteeseen Pohjois-Pohjanmaalla.

Nordlab vastaa jatkossa Pohteen laboratoriopalveluista Pohjois-Pohjanmaalla. Nordlabin ajanvaraustoiminta laajenee vaiheittain eri kuntiin kevään 2023 aikana.

NordLabin ajanvaraustoiminta on otettu käyttöön Alavieskassa, Ylivieskassa, Nivalassa ja Sievissä 1.2. Kalajoella, Merijärvellä ja Himangalla NordLabin ajanvaraustoiminta otetaan käyttöön 2.3. ja Iissä, Utajärvellä, Vaalassa ja Pudasjärvellä 29.3. alkaen. Pyhäjärvellä, Reisjärvellä ja Haapajärvellä NordLabin ajanvaraustoiminta alkaa 10.5.

Kesäkuun alusta alkaen asiakkaat voivat varata ajan mihin tahansa NordLabin näytteenottopisteeseen Pohjois-Pohjanmaalla.

Ajanvaraus tehdään NordLabin verkkosivuilla tai puhelimella

Muutoksen jälkeen asiakas varaa ajan näytteenottoon NordLabin verkkosivuilta osoitteesta www.nordlab.fi/. Sähköinen ajanvaraus on käytössä ympäri vuorokauden. Ajan voi varata myös puhelimella maanantaista perjantaihin kello 7–17 numerosta 020 619 8019. Asiakas tarvitsee laboratorioon lääkärin tai hoitajan lähetteen.

Tulokset saa entiseen tapaan omasta terveyskeskuksesta tai ne voi tarkistaa Omakannasta.

NordLab tuottaa laboratoriopalvelut Pohteen alueella jo Haapavedellä, Kempeleessä, Kuusamossa, Limingassa, Lumijoella, Muhoksella, Oulaisissa, Oulussa, Pyhäjoella, Pyhännällä, Raahessa, Siikajoella, Taivalkoskella ja Tyrnävällä. Hailuodossa näytteenoton tekee Pohteen henkilökunta.

NordLab ei tuota Pohteen alueella laboratoriopalveluja Siikalatvalla eikä Kärsämäellä, joiden terveyspalvelut on ulkoistettu yksityisille palveluntarjoajille.

Laboratoriotutkimuksilla seurataan terveyttä, selvitetään sairauksia ja arvioidaan, millä tavalla hoito vaikuttaa. Laboratoriossa otetaan potilaasta erilaisia näytteitä ja tutkitaan kehon toimintaa. Yleisiä näytteitä ovat esimerkiksi verinäytteet, virtsanäytteet ja muut eritenäytteet. Laboratoriossa tehdään myös testejä, kuten otetaan sydänfilmi.

 

Yhteyshenkilöt

Toimitusjohtaja Anne Piikivi, NordLab, anne.piikivi@nordlab.fi, p. 040 635 6544