Nuoret uskovat, että hyvä työilmapiiri luo hyvän työpaikan

Julkaistu
Nuoret arvostavat työpaikassa eniten hyvää työilmapiiriä. Tämä kävi ilmi OSAOn Kontinkankaalla tehdyssä kyselyssä. Kyselyyn osallistuivat OSAO Go Do -työelämätapahtumassa vierailleet nuoret. Toiseksi eniten arvostettiin hyvää perehdytystä ja kolmanneksi hyviä työkavereita. Palkkaus tuli vasta neljäntenä. Kyselyyn vastasi 52 henkeä.

Nuorten mielipiteitä hyödynnetään kehittämistyössä

Pohteen ikäihmisten palvelujen kehittämisohjelmien henkilöstö oli paikalla yhdessä Pohteen rekrytoinnin henkilöstön kanssa. Tilaisuudessa päästiin kuulemaan nuorten odotuksia työelämään liittyen, jotta voidaan yhteistyössä miettiä, miten tulevaisuudessa pystytään paremmin vastaamaan nuorten odotuksiin työelämässä.

Hankkeen tarkoituksena oli kertoa nuorille ikäihmisten parissa tehtävästä työstä ja saada heidät vastaamaan työelämää koskevaan kyselyyn, jonka tuloksia hyödynnetään kehittämistyössä.

Tapahtumassa vierailleet Anni Raappana ja Saimi Pelkonen ovat toisen vuoden lähihoitajaopiskelijoita. Pelkonen oli nuorempana päättänyt, ettei hänestä ainakaan hoitajaa tule.

”Suvussani on hoitajia, kuten äitini ja siskoni. Olin varma, etten hae alalle, mutta niin se sitten vaan alkoi kiinnostaa”, Pelkonen kertoo.

”Olen tehnyt pitkään töitä kehitysvammaisten kanssa ja ollut hoiva-avustajana. Olen tykännyt siitä ja se on tuntunut heti omalta”, Raappana pohtii.

Pelkonen puolestaan on ajatellut suuntautua ikäihmisten pariin, jossa hän on tehnyt opintoihin kuuluvan hyvinvointi ja terveys -harjoittelunkin. Siksi hän olikin hyvillään, että tapahtumassa oli myös lähihoitaja Anette Rautio kertomassa työstään Pohteella yhdessä vastuuyksikköpäällikkö Teija Heikkisen kanssa.

”Se työ tuntui omalta. Siinä sai tehdä paljon ja pääsi auttamaan”, Pelkonen sanoo.

Kyselyn mukaan ikäihmisten parissa tehtävässä työssä nuoria kiinnostivat etenkin työn merkityksellisyys ja kohtaamiset.

Koulua molemmilla opiskelijoilla on vielä jäljellä puolitoista vuotta jos vaín kaikki etenee ajallaan. Opintoihin kuuluviin harjoitteluihin he ovat saaneet hyvin hankittua harjoittelupaikat. Raappanalla paikka oli jo katsottuna ja Pelkonen on saanut apua OSAOlta.

Itse tapahtumaa he kehuivat hyvänä mahdollisuutena tutustua tuleviin työnantajiin. Lisäksi he pitivät siitä, että se järjestettiin oppilaitoksella, joten siellä oli helppo vierailla tuntien välissä.

– Saara Kärki