Oulaskankaan SERI-tukikeskuksen avajais- ja koulutustilaisuus 27.11.

Julkaistu
Oulaskankaan sairaalassa järjestetään seksuaalirikos-tukikeskuksen avajais- ja koulutustilaisuus maanantaina 27.11.2023 kello 12-15.45. Ohjelmassa on mm. erityisasiantuntijoiden luentoja, paikallisen tukikeskuksen toiminnan esittelyä sekä keskustelua ja tutustumista eri toimintoihin.

Seksuaalirikos-tukikeskukset eli SERI-tukikeskukset ovat matalan kynnyksen tukiyksikköjä kaikille seksuaaliväkivaltaa kokeneille yli 16-vuotiaille sukupuolesta riippumatta. Tukikeskukseen voi hakeutua itse, omaisen kanssa tai viranomaisen ohjaamana. SERI-tukikeskukseen voi hakeutua, kun seksuaaliväkivallan kokemuksesta on kulunut aikaa alle kuukausi.

Oulaskankaan SERI-tukikeskukseen voivat hakeutua yli 18-vuotiaat. Alaikäisten tukikeskus palvelee Oulun yliopistollisessa sairaalassa. Oulaskankaan tukikeskus päivystää ympäri vuorokauden numerossa 050 473 0960.

SERI-tukikeskuksen palvelut

SERI-tukikeskus tarjoaa apua ja tukea seksuaaliväkivallan uhreille. Tukikeskuksen palveluihin kuuluu mm. oikeuslääketieteellinen tutkimus, lääketieteellinen hoito, traumatuki, psykologinen neuvonta ja tarvittaessa sieltä saa ohjauksen jatkohoitoon.

Seri-tukikeskus tekee tiivistä yhteistyötä alan muiden toimijoiden, myös kolmannen sektorin toimijoiden kanssa ja ohjaa asiakkaan hänen tarvitsemansa tuen ja avun piiriin. SERI-tukikeskuksen yhteistyökumppaneita ovat

SERI-tukikeskukset Suomessa

Suomen ensimmäinen SERI-tukikeskus avattiin vuonna 2017 HUS:n naistenklinikalle. Oulaskankaalle avattu SERI-tukikeskus on järjestyksessään 24. Suomessa. Pohteen alueella SERI-tukikeskuksia on lisäksi Oulussa, Raahessa ja Kuusamossa.

SERI-tukikeskusten toiminta perustuu Istanbulin sopimuksena tunnetun Euroopan neuvoston yleissopimukseen naisiin kohdistuvan väkivallan ja perheväkivallan ehkäisemisestä ja torjumisesta. Sopimus velvoittaa maita perustamaan helposti saavutettavia tukikeskuksia seksuaaliväkivallan uhreille.

 

Ilmoittautumisohjeet Oulaskankaan avajais- ja koulutustilaisuuteen sekä päivän tarkempi ohjelma löytyvät Pohteen tapahtumakalenterista.

Lisätietoja koulutuspäivästä antaa kliinisen hoitotyön asiantuntija Eija Murtoperä, p. 040 504 4664 tai eija.murtopera@pohde.fi