OYSin uusi F-rakennus etenee suunnitellusti – työmaalla vietettiin harjannostajaisia

Julkaistu
Uudisrakennukseen rakennetaan tiloja muun muassa syöpätautien hoidolle ja eri erikoisalojen poliklinikoille.

Oulun yliopistollisen sairaalan uuden F-rakennuksen edistymistä juhlistettiin harjannostajaisilla torstaina 7.11.2023. Kontinkankaan sairaalakampukselle nousevan rakennuksen rakennustyöt käynnistyivät alkuvuodesta 2022 ja talo saavutti harjakorkeutensa alkusyksystä 2023.

”Työt ovat edenneet suunnitellusti, ja valmista on tarkoitus olla kesään 2025 mennessä,” OYS 2030 -uudistamisohjelman ohjelmajohtaja Kari-Pekka Tampio kertoo.

Tällä hetkellä työmaalla työskentelee noin 230 henkeä muun muassa julkisivu-, talotekniikka- ja sisävalmistusvaiheen töiden parissa.

”Yhdessä on saavutettu merkittävä vaihe projektissa ja voidaan sen kunniaksi viettää välietappina varsinaisten rakentajien juhlaa. Paljon on vielä työtä jäljellä ennen kuin on valmista, mutta olemme aikataulussa”, toimialajohtaja Frej Weurlander NCC:ltä summaa.

Rakennushankkeen toteutuksesta vastaa allianssikokoonpano, johon Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen lisäksi kuuluu päätoteuttajana NCC Suomi Oy ja automaatiourakoitsijana Siemens Osakeyhtiö. Lisäksi hankkeen suunnittelusta vastaavat Ramboll Oy, A-insinöörit Oy, Granlund Oy sekä arkkitehtisuunnittelusta Arkkitehtitoimisto Tähti-Set Oy, Lukkaroinen Arkkitehdit Oy ja UKI Arkkitehdit Oy.

Tiloja muun muassa syöpätautien hoidolle

F-taloon rakennetaan tiloja esimerkiksi sairaala-apteekille, laboratoriolle, syöpätautien vuodeosastoille sekä eri erikoisalojen poliklinikoille. Lisäksi taloon sijoittuu kuvantamista sekä sosiaali- ja toimistotiloja. Bruttoalaa kymmenkerroksisella talolla on noin 33 000 neliötä.

Rakennuksen pääsisäänkäynnin kautta tulee kulkemaan arviolta noin 600 potilasta ja 200 vierailijaa päivittäin. Kuten kaikki OYSin uudisrakennukset, myös F-rakennus on suunniteltu muunto- ja käyttöjoustavaksi sekä toiminnaltaan tehokkaaksi kokonaisuudeksi: toisiaan tukevat toiminnot ovat lähekkäin, ja kulkureitit on mietitty sujuviksi niin henkilöstön kuin asiakkaidenkin kannalta. Esimerkiksi syöpätautien hoito sujuvoittuu, kun jo aikaisemmin valmistunut E-rakennus eli sädehoitoyksikön uudisrakennus sijaitsee aivan naapurissa.

Uuden sairaalan kehittämisen tavoitteena on sairaalan toiminnan tuottavuuden ja hoidon vaikuttavuuden parantaminen. Uudistamisessa tavoitellaan säästöjä myös tilakuluissa muun muassa tilojen käyttöastetta, yhteiskäyttöisyyttä ja energiatehokkuutta parantamalla.

Yhteyshenkilöt

Kari-Pekka Tampio, ohjelmajohtaja, OYS 2030 -uudistamisohjelma, Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue. kari-pekka.tampio@pohde.fi, p. 040 151 4005.