Pohde hakee valtionavustusta ruoka-aputoiminnan järjestämiseen

Julkaistu
Sosiaali- ja terveysministeriö on avannut valtionavustushaun ruoka-aputoiminnan järjestämiseen. Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde hakee avustusta ja jakaa sen edelleen alueella toimiville ruoka-aputoimintaa toteuttaville rekisteröidyille järjestöille ja yhdistyksille. Jos kaikki alueet hakevat valtionavustusta, Pohjois-Pohjanmaan laskennallinen avustusosuus on 137 753 euroa.

Pohde järjesti ensimmäisen etätyöpajan Pohjois-Pohjanmaan kunnille ja ruoka-aputoimintaa toteuttaville järjestöille ja yhdistyksille 13. kesäkuuta. Työpajassa kerättiin tietoa siitä, millä tavalla ruoka-aputoiminta tällä hetkellä Pohjois-Pohjanmaalla organisoituu. Tiedonkeruuta toimijoilta jatketaan kesän ajan.

Oikeustoimikelpoisia rekisteröityjä järjestöjä ja yhdistyksiä, jotka toteuttavat tai ovat valmiita aloittamaan ruoka-aputoimintaa ja haluavat olla mukana Pohteen valtionavustushankkeessa, pyydetään ilmoittamaan kiinnostuksestaan osallistua 6. elokuuta mennessä Osallisuus-, yhdyspinta- ja hyvinvointisuunnittelija Lea Mäkelälle [lea.makela (at) pohde.fi].

Niille toimijoille, jotka ovat kiinnostuneita toiminnasta, järjestetään etätyöpaja 8. elokuuta kello 13-15.

Lisätietoja Sosiaali- ja terveysministeriön valtionavustuksen hakemisesta löytyy stm.fi-sivustolta.

Yhteyshenkilöt

Lea Mäkelä
lea.makela@pohde.fi
0400591255
Osallisuus-, yhdyspinta- ja hyvinvointisuunnittelija