Pohde järjestää hyvinvointialueen palvelujen muutossuunnitelmiin liittyvät asukastilaisuudet Iissä, Reisjärvellä, Kalajoella, Kuusamossa ja Ylivieskassa

Julkaistu
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue järjestää paikallisia asukastilaisuuksia tuottavuus- ja taloudellisuusohjelman liittyvistä toimenpidesuunnitelmista. Tilaisuuksia järjestetään niillä paikkakunnilla, joiden palveluihin on suunniteltu esimerkiksi yksiköiden lakkauttamisia. Tilaisuudet aloitetaan Iistä keskiviikkona 13.3. Muita paikkakuntia ovat Reisjärvi (25.3.), Kalajoki (27.3.), Kuusamo (2.4.) ja Ylivieska (4.4.).

Asukastilaisuuksissa kerrotaan toimenpidesuunnitelmien sisällöstä, valmisteluun liittyvistä lähtökohdista sekä asukkaiden palveluista jatkossa. Koko alueen yhteinen asukastilaisuus pidettiin eilen etäyhteydellä ja siihen osallistui yli 400 asukasta.

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen tuottavuus- ja taloudellisuusohjelmaan liittyvät toimenpidesuunnitelmat julkaistiin 20.2. Kooste suunnitelmista löytyy Pohteen verkkosivuilta: Tuottavuus- ja taloudellisuusohjelmaan liittyvät toimenpidesuunnitelmat.

Suunnitelmat sisältävät palveluverkkoa koskevia toimenpiteitä, joilla on vaikutuksia henkilöstöön, asukkaisiin ja asiakkaisiin. Suunnitelmissa kuvataan sosiaali- ja terveyskeskusten palveluvalikoimaa Pohjois-Pohjanmaan alueella sekä muutokset ikäihmisten, vammaisten, perheiden ja mielenterveys- ja päihdeasiakkaiden palveluihin. Suunnitelmat sisältävät myös pelastustoimea ja konsernipalveluita koskevia sopeutustoimia.

Alueellisten asukastilaisuuksien ajat ja paikat

  • Ii keskiviikko 13.3. klo 17-18.30 Micropolis Oy, päärakennuksen koulutustila, Piisilta 1 (40 paikkaa)
  • Reisjärvi maanantai 25.3. klo 17-18.30 Niemenkartanon koulun auditorio, Susisaarentie 8
  • Kalajoki keskiviikko 27.3. klo 17-18.30 Merenojan yhtenäiskoulun auditorio (Pohjankyläntie 6, parkkipaikka Lankilantie 30 puolelta).
  • Kuusamo tiistai 2.4. klo 17-18.30 Porkkapirtti, juhlasali (60 paikkaa), Porkkatie 2
  • Ylivieska torstai 4.4. klo 17-18.30 Centria-ammattikorkeakoulun auditorio (120 hlö), Vierimaantie 7

Tilaisuuksissa asukkailla on mahdollisuus kysyä ja keskustella toimenpidesuunnitelmista toimialueen johdon kanssa. Tilaisuuksiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Asukastilaisuudet striimataan ja niitä voi seurata etäyhteydellä.

Asukastilaisuudet löytyvät Pohteen tapahtumakalenterista, jonne tilaisuuksien tarkentuneet paikat on lisätty. Tilaisuuksista viestitään myös paikallisesti lähempänä tapahtumaa.