Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella rakennetaan hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen digitaalista palvelutarjotinta

Julkaistu
Digitaalinen palvelutarjotin tulee olemaan verkossa toimiva työkalu, joka on tarkoitettu asukkaille ja ammattilaisille. Tarjotin kokoaa yhteen hyvinvointialueen, kuntien, järjestöjen sekä seurakuntien toimintaa ja palveluja, jotka edistävät asukkaiden hyvinvointia ja terveyttä.

Palvelutarjottimelta tulee löytymään esimerkiksi elintapaohjausta, itsehoidon välineitä sekä vertaistuen, kulttuurin, liikunnan ja luonnon tarjoamia mahdollisuuksia hyvinvoinnin lisäämiseen. Tavoitteena on, että jatkossa asukkaat ja ammattilaiset löytävät itselleen tai asiakkailleen sopivia palveluita helposti yhdestä paikasta. 

Tarjottimen kehitys tapahtuu POP-Digi-Hoitotakuu-hankkeen rahoituksella. Tavoitteena on ottaa palvelutarjotin käyttöön vuoden 2024 loppuun mennessä. Hankkeen tavoitteena on edistää hoitotakuun toteutumista vahvistamalla ennaltaehkäisyä ja ongelmien varhaista tunnistamista. Hanketta rahoittaa Euroopan Unionin Suomen kestävän kasvun ohjelma. Tiedotamme palvelutarjottimesta lisää määrittelyvaiheen edetessä.