Pohteen rajatut yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet

Julkaistu
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen organisaatiouudistuksen myötä johtaja-, esihenkilö-, asiantuntija- ja sihteeritehtävissä työskenteleviä henkilöitä on jäänyt sijoittumatta Pohteen tavoiteorganisaation mukaisiin tehtäviin. Tästä johtuen hyvinvointialueella on käyty rajatut yhteistoimintaneuvottelut, jotka ovat päättyneet 18.4.2023.

Neuvottelujen aikana kaikille neuvottelujen piirissä oleville on tarjottu joko työsopimuksen tai virkamääräyksen mukaisia tai muita soveltuvia tehtäviä, jotka ovat Pohteen tavoiteorganisaation mukaisia.

Neuvottelujen tuloksena

  • 78 henkilöä sijoittuu Pohteen tavoiteorganisaation mukaisiin uusiin tehtäviin.
  • 5 henkilöä siirtyy liikkeenluovutuksella in-house-yhtiön palvelukseen.
  • 13 henkilöä on ilmoittanut jäävänsä eläkkeelle tai on irtisanoutunut.
  • 19 henkilöä on ilmoittanut, ettei ota vastaan Pohteen tarjoamaa tehtävää, jolloin työnantajalle on syntynyt irtisanomisperuste.

Neuvottelujen piirissä on ollut myös henkilöitä, jotka ovat aikaisemmin työskennelleet päivittäisen työn organisointitehtävissä. Näitä tehtäviä ovat esimerkiksi vastaava sairaanhoitaja, apulaisosastonhoitaja ja vastaava ohjaaja. Myös hyvinvointialueella on tunnistettu tarve vastaaviin tehtäviin. Tehtäviin on ollut tarpeen tehdä muutoksia, jotta ne vastaavat hyvinvointialueen tavoiteorganisaatiota.

Neuvottelujen tuloksena

  • 82 henkilön tehtävässä tapahtuu muutoksia. Nykyiset tiimivastaavan tehtävät joko laajenevat, vähenevät tai poistuvat kokonaan.
  • 80 henkilön tehtäviin ei tule muutoksia.

Yhteistoimintaneuvottelujen tulosta käsitellään Pohteen aluehallituksessa 25.4.2023. Neuvottelutuloksen edellyttämiä toimenpiteitä koskevat päätökset tehdään myöhemmin.

Yhteyshenkilöt

Juha Jääskeläinen
Henkilöstöjohtaja
juha.jaaskelainen@pohde.fi

Mari Saari-Somero
Henkilöstöpäällikkö (HRM)
mari.saari-somero@pohde.fi