Potilas- ja henkilöstöruokailun ylijäämäruokaa myydään

Julkaistu
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen Pohteen aluehallitus päätti kokouksessaan 16.5., että potilas- ja henkilöstöruokailussa syntyvää hävikkiruokaa ryhdytään myymään henkilöstölle.

Pohteen potilasruokailussa syntyy ruokahävikkiä päivittäin. Myös henkilöstöravintoloissa linjastoruokaa jää hävikkiin. Tarjolla ollutta ja kuumennettua ruokaa ei voida käyttää uudelleen seuraavana päivänä. Nykyisellä ohjeistuksella hävikkiruoka päätyy biojätekeräykseen.

Aluehallitus päätti, että potilas- ja henkilöstöruokailussa syntyvää hävikkiruokaa ryhdytään myymään henkilöstölle.

Hävikkiruuan myynti aloitetaan OYSin vuodeosastoilla ja henkilöstöravintola Kotkassa kesäkuussa, ja sitä laajennetaan myöhemmin Pohteen muihin yksiköihin. Henkilöstöravintolan ylijäämäruokaa voivat ostaa muutkin kuin henkilökunta.

Ylijäävien potilasannosten hinnaksi päätettiin 2,50–4,50 euroa ja henkilöstöravintolan aterioille 3 euroa. Hinta kattaa noin kaksi kolmasosaa tuotantokustannuksista ja tuo lisäksi säästöjä biojätekustannuksiin.

Uusi jätelaki velvoittaa elintarvikealan toimijoita seuraamaan ja minimoimaan syömäkelpoisen ruokahävikin joutumisen biojätteeseen.

– Hävikkiruuan myynti on järkevää myös ympäristönäkökulmasta, muistuttaa ateria- ja puhtauspalvelujohtaja Tanja Koski.

Yhteyshenkilöt

Tanja Koski
Ateria- ja puhtauspalvelujohtaja
tanja.koski@pohde.fi
040 359 3223
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue