Tiedonsiirto-ongelma MiniMed™ 600 -sarjan insuliinipumpun järjestelmässä

Julkaistu
On olemassa riski, että valtuuttamattoman henkilön voi olla mahdollista vaikuttaa insuliinipumppusi insuliiniannosteluun.

Mahdollinen insuliinipumppujärjestelmän tiedonsiirtomenetelmään liittyvä ongelma koskee seuraavia insuliinipumppuja ja mallinumeroita:

MiniMed™ 640G -insuliinipumppu MMT-1711, MMT-1712, MMT-1751, MMT-1752

MiniMed™ 670G -insuliinipumppu MMT-1761, MMT-1762, MMT-1781, MMT-1782.

Tämän ongelman vuoksi on olemassa riski, että valtuuttamattoman henkilön voi olla mahdollista vaikuttaa insuliinipumppusi insuliiniannosteluun.

Medtronicilla ei ole tähän mennessä todisteita siitä, että kyseistä ongelmaa olisi ilmennyt MiniMed™600 -sarjan insuliinipumppuun liittyen.

MiniMed™ 600 -sarjan insuliinipumppu on langattomassa tiedonsiirtoyhteydessä muiden pumppujärjestelmän osien, kuten jatkuvatoimisen glukoosinseurannan lähettimen, verensokerimittarin ja mustan CareLink™ USB-laitteen, kanssa. Medtronic on äskettäin tunnistanut mahdollisen ongelman, jonka vuoksi valtuuttamattoman henkilön voi olla mahdollista käyttää tiedonsiirtomenetelmää insuliinipumppusi insuliiniannostelun muuttamiseen.

Lue lisää toimenpiteistä (turvallisuusohje, pdf), joiden avulla voit estää riskin insuliinin tahattomaan annosteluun.

Tiedote on julkaistu ensimmäisen kerran lokakuussa 2022. Laitevalmistaja tai hoitava yksikkö on informoinut kyseisiä insuliinipumppuja käyttäviä asiakkaita kirjeitse lokakuussa.