Vanhemman neuvo® -vertaistukiryhmä alkaa syyskuussa

Julkaistu
Vanhemman neuvo®- ryhmä on ammatillisesti ohjattu vertaistukiryhmä eropäätöksen tehneille ja eronneille alaikäisten lasten vanhemmille, jotka haluavat pohtia omaa ja yhteistä vanhemmuutta sekä lapsen tilannetta. Ryhmän jäseniä yhdistää ero ja vanhemmuus.

Ryhmään valitaan 6-8 vanhempaa ohjaajan tekemän alkuhaastattelun perusteella. Ryhmä pyritään kokoamaan niin, että siinä on mukana sekä isiä, että äitejä. Puolisot tai entiset puolisot eivät voi osallistua samaan ryhmään.

Vanhemman neuvo® on suljettu ryhmä, johon ei oteta uusia jäseniä ryhmän käynnistyttyä. Ryhmän kannalta on tärkeää, että jäsenet sitoutuvat osallistumaan kaikkiin tapaamisiin.

Ryhmä kokoontuu 8 kertaa, viikon välein (paitsi viikolla 43 ryhmä on syyslomalla) osoitteessa Koulukatu 20, 90100 Oulu. Ensimmäinen kokoontumiskerta on torstaina 28.9. klo 16:45 – 19:15. Muut tapaamiskerrat ovat tiistaisin: 3.10., 10.10., 17.10., 31.10., 7.11., 14.11. ja 21.11.

Ryhmän tavoitteena on tukea oman ja yhteisen vanhemmuuden säilymistä ja yhteisen vanhemmuuden säilymistä eron jälkeen. Lapsen tarpeiden ja tunteiden huomioiminen ja lapsen hyvinvoinnin turvaaminen toimivat työskentelyn lähtökohtana. Ryhmässä on mahdollisuus tarkastella ja kehittää omia vuorovaikutustapoja, pyrkiä löytämään ongelmiin ratkaisuja ja pohtia muutosten vaikutuksia arkeen, perhesuhteisiin sekä omiin ja lasten voimavaroihin.

Ryhmän ohjaajina toimivat:

Ryhmästä kiinnostuneet voivat olla yhteydessä ryhmän ohjaajiin alkuhaastattelun sopimiseksi.