3D-tulostus
Palveluntarjoajat, kuten kunnat, seurakunnat ja järjestöt, vastaavat itse palvelujen ja tapahtumien tietojen ylläpidosta ja ajantasaisuudesta.
Palvelun sisältö
Pääkirjastossa on asiakkaiden käytössä 3D-tulostin. 3D-tulostimella voit valmistaa fyysisiä esineitä digitaalisista mallitiedostoista. Valmiita malleja löytyy runsaasti netistä. Omia malleja voi suunnitella esimerkiksi selainkäyttöisillä suunnitteluohjelmilla. Käytettävät tulostusmateriaalit...
Toimi näin
1. Varaa aika 3D-tulostimelle pääkirjaston asiakaspalvelusta.
2. Varausaika on maksimissaan kirjaston aukioloaika.
3. Asiakaspalvelusta saat ohjevihkosen, jonka avulla valmiin mallin tulostaminen onnistuu aloittelijaltakin.
4. Lataa valmis 3D-mallitiedosto esimerkiksi Thingiverse ja My Mini Factory -sivustolta. Tiedoston tulee olla STL-muodossa. Vaihtoehtoisesti suunnittele oma malli esimerkiksi selainpohjaisella Tinkercad-ohjelmalla.
5. Avaa tiedosto Ultimaker Cura -ohjelmalla kirjaston tietokoneella, tee tarvittavat säädöt tulostusasetuksiin, ja viipaloi malli gcode-tiedostoksi. Ohjelma laskee samalla tulostusajan. Tulostusaikaan vaikuttavat kappaleen koko, muoto, yksityiskohtien määrä ja tulostusasetukset.
6. Huomioi, että tulostin ei voi jäädä päälle kirjaston sulkemisajan jälkeen.
7. Vie gcode-tiedosto tulostimelle muistitikulla ja käynnistä tulostus. Saat tarvittaessa muistitikun lainaan asiakaspalvelusta.
8. Tulostuksen aikana ei tarvitse olla itse paikalla koko aikaa.
Kirjaston henkilökunta auttaa tarvittaessa 3D-tulostimen ja Ultimaker Cura -ohjelman käytössä.