Pohjois-Pohjanmaan Päivystysapu 116117

Saat neuvoja äkillisiin terveysongelmiisi Päivystysavusta, kun oma terveyskeskuksesi on kiinni. Henkeä uhkaavissa tilanteissa soita aina hätänumeroon 112.

Lue lisää alta
Päivystysavun numero on 116 117

Päivystysavussa sinulle vastaa terveydenhuollon ammattilainen. Hän arvioi, tarvitsetko kiireellistä hoitoa. Soita Päivystysavun numeroon, ennen kuin lähdet päivystykseen. Puhelu on maksuton. Saat neuvoja ja toimintaohjeet. Jos olet saanut lähetteen päivystykseen, sinun ei tarvitse ottaa yhteyttä Päivystysapuun.

Päivystysapu on aina avoinna. Soita suoraan omaan terveyskeskukseesi, jos oman terveyskeskuksesi ajanvaraus ja neuvonta on auki.

Päivystysapu palvelee myös chatissa

Voit soittamisen sijaan kysyä neuvoa Päivystysavun chat-keskustelusta. Chat-keskusteluun tarvitset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen.

Henkeä uhkaavissa tilanteissa soita aina hätänumeroon 112

Henkeä uhkaavissa tilanteita ovat esimerkiksi rintakipu, hengitysvaikeus, tajuttomuus, halvausoireet tai äkillinen kouristelu.

Päivystysavun tekstipalvelu henkilöille, joilla on kuulovamma tai puhevamma

Jos sinulla on kuulovamma tai puhevamma, voit käyttää Päivystysavun tekstipalvelua. Tekstipalvelun järjestää koko Suomeen HUS Uudenmaan Päivystysapu.

Jos yhteydenotto Päivystysapuun ei onnistu

Jos tilanne on vakava ja et saa yhteyttä Päivystysapuun kohtuullisessa ajassa, voit mennä päivystykseen suoraan. Voit mennä päivystykseen ilman yhteydenottoa myös silloin, jos sinulla ei ole mahdollisuutta soittaa tai keskustella chatissa.

Miten toimin, jos puhelu ohjautuu väärin?

Pohjois-Pohjanmaan rajalta soitetut puhelut voivat joskus ohjautua toisen alueen Päivystysapuun. Jos Päivystysavun numero 116117 ei toimi tai yhdistyy toistuvasti toisen alueen Päivystysapuun, voit soittaa Pohjois-Pohjanmaan Päivystysavun varanumeroon 050 564 3226. Varanumeroon soittaminen maksaa normaalin puhelun verran.