Äitiysneuvola

Palvelun sisältö

Äitiysneuvolassa tuemme sinun, syntyvän lapsesi sekä koko perheesi terveyttä ja hyvinvointia.Vastaanotolla teemme tarvittavat tutkimukset. Seuraamme sikiön vointia ja huolehdimme sinun fyysisestä ja henkisestä hyvinvoinnistasi. Jos raskauden kulussa ilmenee ongelmia, lääkäri tai terveydenhoitaja ohjaa sinut jatkotutkimuksiin äitiyspoliklinikalle.

Neuvolassa autamme kumpaakin vanhempaa valmistautumaan synnytykseen ja vauvanhoitoon. Seuraamme synnytyksesi jälkeen vauvasi ja sinun terveydentilaasi sekä koko perheesi hyvinvointia.

Opastamme myös äitiys-, isyys- ja vanhempainetuuksien hakemisessa sekä annamme näihin tarvittavat todistukset. Jos lapsen vanhemmat eivät ole avioliitossa, toinen vanhempi voi tunnustaa vanhemmuuden raskauden aikana neuvolassa.

Toimi näin

Ensikäynti

Ensimmäisen käynnin ajankohta on yleensä silloin, kun viimeisten kuukautisten alkamisesta on 9–10 viikkoa. Jos sinulla on jokin perussairaus tai säännöllinen lääkitys, varaa aika puhelimella heti raskauden varmistuttua.

Varaa aika

Voit varata äitiysneuvolaan ajan soittamalla ajanvarausnumeroon. Joillakin paikkakunnilla voit varata ajan myös verkossa. Valitse paikkakuntasi, niin näet oman alueesi yhteystiedot.

Synnytys

Oulun yliopistollisessa sairaalassa hoidetaan synnytyksiä kaikkina viikonpäivinä ja vuorokauden aikoina. Synnyttämään tultaessa ei tarvitse soittaa etukäteen.

Yhteystiedot

Palvelupaikka
Neuvola, Liminka
Osoite
Liminganraitti 4,
91900 Liminka

2 krs

Limingan neuvola toimii ajanvarauksella.

Palvelupaikka
Tupoksen neuvola
Osoite
Riipintie 2,
91910 Liminka

Moduulirakennus 2, 1. krs

Neuvola toimii ajanvarauksella. Tupoksen neuvolassa toimii lastenneuvola, äitiysneuvola ja Tupoksen koulun kouluterveydenhoitajat.

Palvelunumerot
Äitiysneuvola, Liminka, puhelinnumero
Palvelunumero
040 193 3873
Puhelinaika
Ma

8-15

Ti

8-15

Ke

8-15

To

8-15

Pe

8-13

Voit varata ajan äitiysneuvolaan puhelimitse. Meillä on käytössä takaisinsoittojärjestelmä ja soitamme sinulle takaisin yleensä saman päivän aikana.

Kenelle ja millä ehdoin

Raskaana olevat naiset ja lasta odottavat perheet ovat oikeutettuja äitiysneuvolapalveluihin.