Äitiysneuvola

Palvelun sisältö

Äitiysneuvolassa tuemme sinun, syntyvän lapsesi sekä koko perheesi terveyttä ja hyvinvointia.Vastaanotolla teemme tarvittavat tutkimukset. Seuraamme sikiön vointia ja huolehdimme sinun fyysisestä ja henkisestä hyvinvoinnistasi. Jos raskauden kulussa ilmenee ongelmia, lääkäri tai terveydenhoitaja ohjaa sinut jatkotutkimuksiin äitiyspoliklinikalle.

Neuvolassa autamme kumpaakin vanhempaa valmistautumaan synnytykseen ja vauvanhoitoon. Seuraamme synnytyksesi jälkeen vauvasi ja sinun terveydentilaasi sekä koko perheesi hyvinvointia.

Opastamme myös äitiys-, isyys- ja vanhempainetuuksien hakemisessa sekä annamme näihin tarvittavat todistukset. Jos lapsen vanhemmat eivät ole avioliitossa, toinen vanhempi voi tunnustaa vanhemmuuden raskauden aikana neuvolassa.

Toimi näin

Ensikäynti

Ensimmäisen käynnin ajankohta on yleensä silloin, kun viimeisten kuukautisten alkamisesta on 9–10 viikkoa. Jos sinulla on jokin perussairaus tai säännöllinen lääkitys, varaa aika puhelimella heti raskauden varmistuttua.

Varaa aika

Voit varata äitiysneuvolaan ajan soittamalla ajanvarausnumeroon. Joillakin paikkakunnilla voit varata ajan myös verkossa. Valitse paikkakuntasi, niin näet oman alueesi yhteystiedot.

Synnytys

Oulun yliopistollisessa sairaalassa hoidetaan synnytyksiä kaikkina viikonpäivinä ja vuorokauden aikoina. Synnyttämään tultaessa ei tarvitse soittaa etukäteen.

Yhteystiedot

Palvelupaikka
Äitiys ja lastenneuvola, Pyhäjärvi
Osoite
Toipilaspolku 1 86800,
86800 PYHÄSALMI

Avoinna
Ma

8-16

Ti

8-16

Ke

8-16

To

8-16

Pe

8-14

Äitiysneuvola tarjoaa sinulle ja kumppanillesi/perheellesi raskauden seurantaa ja tukea. Lastenneuvolassa seurataan alle kouluikäisen lapsen kasvua ja kehitystä, huolehditaan rokotuksista ja tuetaan vanhemmuutta.

Palvelunumerot
Pyhäjärven neuvola
Palvelunumero
044 445 7772
Puhelinaika
Ma

8-9

Ti

8-9

Ke

8-9

To

8-9

Voit varata ajan soittamalla Pyhäjärven neuvolaan.

Palvelunumerot
Äitiys- ja lastenneuvola, Pyhäjärvi
Pyhäjärven neuvola
040 358 7772
Pyhäjärven neuvola
040 358 7772

Puhelinyhteystiedot

Kenelle ja millä ehdoin

Raskaana olevat naiset ja lasta odottavat perheet ovat oikeutettuja äitiysneuvolapalveluihin.