Ikäihmisten päivätoiminta

Palvelun sisältö

Ikäihmisten päivätoiminta tukee ikääntyneiden kotona asumista ja ikääntyneen voimavaroja sekä edistää terveyttä ja hyvinvointia sekä sosiaalista kanssakäymistä. Lisäksi näin tuetaan omaishoitajien jaksamista.

Ikäihmisten kuntouttavan päivätoiminnan lähtökohtana on asiakkaan yksilöllisyyden kunnioittaminen. Päivätoimintaa toteutetaan toimintakykyä tukevalla työotteella siten, että asiakkaan jäljellä olevaa omaa toimintakykyä ylläpidetään, ja asiakasta ohjataan selviytymään mahdollisimman omatoimisesti.

Ikäihmisten päivätoiminnassa voit osallistua ohjattuihin liikuntaryhmiin, kädentaitoihin ja erilaisiin porinapiireihin.

Toimi näin

Osallistumaan pääsee kotihoidon, sosiaalityöntekijän tai lääkärin lähetteellä. Kuntouttava päivätoiminta on maksullista.

Yhteystiedot

Aluekohtainen lisätieto
Ikäihmisten päivätoiminta, Siikalatva
Päivätoiminta on tarkoitettu yli 65-vuotiaille kotona asuville tai omaisen hoidossa oleville henkilöille. Päivätoiminnan tavoitteena on tukea ensisijaisesti kotona asumista, ylläpitää omatoimisuutta ja itsenäistä/tuettua selviytymistä. Lisäksi päivätoiminnalla tuetaan omaisen ja omaishoitajan jaksamista.
Päivätoiminta on tavoitteellista toimintaa, ja kullekin asiakkaalle tehdään yksilöllinen hoito- ja kuntoutussuunnitelma (kotihoidon asiakkaalla sisällytetään hoito- ja palvelusuunnitelmaan). Päivätoimintaan sisältyy vaihtelua elämään, yhdessäoloa, ennalta ehkäisevää ja kuntouttavaa ohjelmaa, kuten ulkoilua, laulamista, lukemista, askartelua, pelejä ja kevyttä liikuntaa.
Päivätoimintaa järjestetään klo 9-15 välisenä aikana. Päivään sisältyy aamukahvi, lounas ja päiväkahvi. Päivään voi sisältyä kylpypalvelu, jos kylvyssä käynti kotona on vaikea järjestää esimerkiksi huonojen pesutilojen takia. Tarvittaessa asiakkaalle järjestetään taksikyyti. Päivätoiminnasta peritään Siikalatvan kunnan määrittelemät asiakasmaksut.
Palvelunumerot
Palvelupäällikkö
040 171 9244
Kotihoidon palveluohjaaja
040 171 9268
Palvelunumerot
Ikäihmisten palvelut, Siikalatva
Palveluohjaus
040 623 3162
Kotihoidon palveluohjaus
040 171 9268
Palvelupäällikkö
040 171 9244
Palveluohjauksen soittoaika
Ma

12-13

Ti

12-13

Ke

12-13

To

12-13

Pe

12-13

Tästä numerosta saat neuvontaa ikäihmisten palveluihin liittyen. Voit soittaa esimerkiksi, jos tarvitset tukea kotona asumiseen tai liikkumiseen.

Lomakkeet
Ikäihmisten palvelujen hakemus

Tällä lomakkeella voit hakea seuraavia palveluja:

  • asunnon muutostyöt,
  • tukipalvelut: ateriapalvelu, vaatehuoltopalvelu, siivouspalvelu, asiointi- ja kylvetyspalvelu,
  • turvapalvelut: turvapuhelin ja muut kodin turvahälytyslaitteet,
  • kotihoito ja kotisairaanhoito,
  • liikkumista tukeva palvelu,
  • omaishoidon tuki,
  • asumispalvelu,
  • perhehoito,
  • päivätoiminta,
  • arviointi- tai kuntoutusjakso.

PALAUTA LOMAKE oman alueesi ikäihmisten palveluohjaukseen, ikäneuvolaan tai alueesi terveyskeskukseen.