Ikäneuvola

Palvelun sisältö

Ikäneuvola on tarkoitettu ikääntyneille Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen asukkaille.

Ikäneuvolassa sinulle tehdään laaja-alainen terveystarkastus sekä sinua kannustetaan ottamaan vastuuta hyvinvoinnistasi omien voimavarojesi mukaan.

Ikäneuvolassa tarkistetaan sinun terveydentilaasi, fyysistä suorituskykyä, unta, asumista, muistia ja mielialaa, työhistoriaa, rokotuksia, lääkelistaa, turvallisuutta ja tulevaisuudensuunnitelmasi. Lopuksi sinun kanssasi tehdään yhdessä yksilölliset jatkosuunnitelmat.

Toimi näin

Asuinpaikastasi riippuen, voit saada kutsun kotiisi. Kutsussa on terveydenhoitajan yhteystiedot ja tieto tarkastuspaikasta.

Voit myös itse varata ajan ikätarkastukseen lähimmästä terveyskeskuksesta. Käytännöt voivat olla erilaiset asuinpaikastasi riippuen.

Yhteystiedot

Aluekohtainen lisätieto
Ikäneuvola, Liminka

Seniorineuvolaan voi varata ajan myös muistitesteihin ja 70-vuotiaiden ja sitä vanhempien laajennettuihin ajokorttitarkastuksiin ennen lääkärin vastaanottoa.

Seniorineuvolan sairaanhoitaja tekee hyvinvointia edistäviä kotikäyntejä, joita kutsutaan myös HEHKO-kotikäynneiksi. Nämä käynnit on tarkoitettu pääasiassa 75 vuotta täyttäville.

Toimi näin

Seniorineuvolaan voit tulla ilman ajanvarausta torstaisin kello 9.00 – 11.00. Muulloin vastaanotot tapahtuvat ajanvarauksella. Ajanvaraus ja puhelinaika maanantaista perjantaihin klo 8.00–9.00. Muina aikoina voi soittaa ja jättää puhelinvastaajaan viestin.

Palvelunumerot
Ikäneuvola, Liminka, puhelinnumero
Sairaanhoitaja
050 430 2021

Ajanvaraus ja puhelinaika

Keskiviikko kello 08:00-09:00
Torstai kello 08:00-09:00
Perjantai kello 08:00-09:00

Kenelle ja millä ehdoin

Laki ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemisesta sekä iäkkäiden sosiaali- ja terveyspalveluista