Kutsuntatarkastukset

Palvelun sisältö

Kutsuntaikäisen nuoren tulee käydä ennakkoterveystarkastuksessa ennen syksyllä järjestettäviä kutsuntoja.

Kutsuntaikäisten terveystarkastukset tehdään pääsääntöisesti opiskeluterveydenhuollon ja terveysasemien yhteistyönä. Tarkastukset ovat oppilaitosten terveydenhoitajien tiloissa tai terveyskeskuksissa.

Terveydenhoitajat lähettävät kutsuntaikäiselle ennakkokutsuntatarkastukseen ajan kirjeellä. Tarkastuksen tekee lääkäri ja terveydenhoitaja kevään ja kesän aikana. Ennakkokutsuntatarkastus on maksuton.

Toimi näin

Kun olet saanut puolustusvoimilta kutsuntakirjeen, tee ohjeiden mukaisesti. Joissain kunnissa aika pitää varata itse maalis-huhtikuun aikana oman terveyskeskuksen terveysneuvonnan tai opiskelijaterveydenhuollon kautta. Mainitse aikaa varatessa, että kyseessä on kutsuntatarkastus.

Ota mukaan tarkastukseen:

– Kutsukirjeen mukana tullut ”Kyselylomake palvelusta ja terveydentilan tutkimista varten” täytettynä
– Ajokortti, passi tai poliisin myöntämä henkilöllisyystodistus
– Kela-kortti
– Mahdolliset aikaisemmat lääkärinlausunnot ja -todistukset (ml. nuorison terveystodistus), röntgenkuvat, rokotustodistukset, silmälasimääräykset, näkö- ja/tai kuulotarkastuslausunnot.

Vapaaehtoiseen asepalvelukseen hakeutuvat naiset

Vapaaehtoisen asepalveluksen suorittaville naisille ei tule kutsuntakirjettä, joten heille on koottu omat ohjeet puolustusvoimien verkkosivuille.

Toisin kuin kutsunnanalaiset miehet, vapaaehtoisen asepalveluksen suorittavat naiset maksavat itse lääkärikäynnistä ja terveystodistuksesta perittävät maksut.

Puolustusvoimilta voi valintatilaisuuden yhteydessä hakea korvausta näistä maksuista erillisellä lomakkeella, johon liitetään kuitti suoritetuista maksuista.

Yhteystiedot

Aluekohtainen lisätieto
Kutsuntatarkastukset (Siikajoki,Pyhäjoki,Raahe), Pyhäjoki

Kutsuntaikäisen nuoren tulee käydä ennakkoterveystarkastuksessa ennen syksyllä järjestettäviä kutsuntoja.

Kutsuntaikäisten terveystarkastukset tehdään pääsääntöisesti opiskeluterveydenhuollon ja terveysasemien yhteistyönä. Tarkastukset ovat oppilaitosten terveydenhoitajien tiloissa tai terveysasemilla.

Terveydenhoitajat lähettävät ajan kirjeellä kutsuntaikäiselle ennakkoterveystarkastuksesta, joita tehdään kevään ja kesän aikana. Tarkastuksen yhteydessä annetaan aika lääkärin terveystarkastukseen, joka on oman paikkakunnan terveysasemalla.

Time out! Aikalisä! Elämä raiteilleen
on nuorille tarkoitettu palvelu, jonka tavoitteena on keskustella kutsuntaikäisten kanssa, tarjota apua ja tukea armeijaan lähtijöille, mutta ennen kaikkea lykkäystä saaneille tai armeijan keskeyttäneille.

Ohjaajalta saa tukea oman elämäntilanteen selvittelyyn sekä apua ratkaisujen löytymiseen. Palvelun piiriin voi tulla, jos haluaa tietoa opiskeluun, työnhakuun, asumiseen, toimeentuloon ja terveyteen liittyvissä asioissa tai jos nuori haluaa keskustella asioista ulkopuolisen henkilön kanssa. Käsiteltävistä asioista ja tapaamisten määrästä sovitaan yhdessä.

Aikalisä-palvelu on kuntien nuorille tarjoama luottamuksellinen ja maksuton palvelu. Kaikki ohjaajat ovat koulutettuja ammattilaisia ja he ovat mukana kutsunnoissa Pyhäjoella, Raahessa ja Siikajoella.

Toimi näin

Terveydenhoitajat lähettävät ajan kirjeellä kutsuntaikäiselle ennakkoterveystarkastuksesta.

Palvelupaikka
Pyhäjoen terveysasema
Osoite
Vanhatie 57,
86100 PYHÄJOKI

Avoinna
Ma

8-16

Ti

8-16

Ke

8-16

To

8-16

Pe

8-15

Poikkeusaukioloajat

Saat terveyskeskuksesta terveyspalveluja ja sosiaalipalveluja. Terveyskeskuksessa toimii muun muassa lääkärin tai sairaanhoitajan vastaanotto.

Palvelunumerot
Kutsuntatarkastukset, Pyhäjoki, puhelinnumero
Terveydenhoitaja
040 135 8019
Palvelunumerot
Pyhäjoen terveysasema, puhelinnumero
Ajanvaraus ja neuvonta
08 669 2602
Puhelinpalveluajat
Ma

8-16

Ti

8-16

Ke

8-16

To

8-16

Pe

8-15

Tästä numerosta saat neuvontaa ja voit varata ajan Pyhäjoen terveysasemalle.

Kenelle ja millä ehdoin

Asevelvollisille 18 vuotta täyttäville miehille tehdään kutsuntojen ennakkoterveystarkastus kutsuntavuoden keväällä.

Asevelvollisuuslain mukaan ennakkokutsuntatarkastus on pakollinen. Nuorison terveystodistus ei vapauta ennakkoterveystarkastuksesta.