Näytteenotto ja laboratorio

Palvelun sisältö

Laboratoriotutkimuksilla seurataan terveyttä, selvitetään sairauksia ja arvioidaan, millä tavalla hoito vaikuttaa. Laboratoriossa otetaan potilaasta erilaisia näytteitä ja tutkitaan kehon toimintaa. Yleisiä näytteitä ovat esimerkiksi verinäytteet, virtsanäytteet ja muut eritenäytteet. Laboratoriossa tehdään myös testejä, kuten otetaan sydänfilmi.

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen laboratoriopalvelut järjestää NordLab.

Toimi näin

Kynä-ikoni.

Ajanvaraus

Tarvitset laboratoriokäynnille lääkärin tai hoitajan lähetteen.

NordLabin verkkosivuilla voit varata ajan laboratorion näytteenottoon sekä perua ja muuttaa ajanvaraustasi. Näet näytteenottopisteet ja yhteystiedot, voit varata ajan mihin tahansa näytteenottopisteeseen Pohjois-Pohjanmaalla.

Koeputki-ikoni.

Ennen näytteenottoa

Jos olet saanut ohjeet laboratoriokäyntiä varten, tutustu niihin etukäteen. Esimerkiksi syöminen, juominen, tupakointi, lääkkeiden ottaminen tai fyysinen rasitus voivat estää joidenkin tutkimusten tekemisen.

Ota näytteenottoon mukaan Kela-kortti, henkilökortti tai ajokortti.

Puhekupla-ikoni.

Laboratoriotutkimusten tulokset

Jos sinulla on vastaanottoaika lääkärille tai hoitajalle, kuulet tulokset vastaanotolla.

Voit katsoa laboratoriotuloksesi myös Kanta.fi / OmaKanta -sivulta. Joissakin kunnissa voit kysyä laboratoriotuloksia puhelimitse.

Yhteystiedot

Aluekohtainen lisätieto
Laboratorion näytteenotto, Hailuoto

Näytteenotto on Hailuodon terveyskeskuksessa torstaisin. Varaa aika Kempeleen terveyskeskuksen puhelinnumerosta. Kiireettömään näytteenottoon voidaan ohjata myös mantereelle. Varaa aika NordLabin näytteenottoon NordLabista. Tarvitset lähetteen ennen ajan varaamista.

Palvelupaikka
Laboratorio, Hailuoto
Osoite
Kaunakaupungintie 1,
90480 HAILUOTO

Avoinna
To

7.30-9.30

Laboratorion näytteenotto sijaitsee Hailuodon terveyskeskuksessa. Varaa aika ennakkoon soittamalla terveyskeskukseen.

Digitaaliset palvelut

Omakanta

Omakanta on verkkopalvelu, josta näet omat terveystietosi sekä laboratoriotulokset ja röntgentulokset. Omakannassa näet myös reseptisi ja voit pyytää reseptin uusintaa.

Hinnasto

Kun olet asiakkaana Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella ja saat lääkäriltä tai hoitajalta lähetteen laboratorioon, näytteenotto kuuluu osaksi hoitoasi eikä sinun tarvitse maksaa siitä erikseen.

Jos sinulla on lähete laboratorioon yksityiseltä lääkäriltä tai hoitajalta, maksat näytteenoton itse.

Tarvitset aina lähetteen hoitoyksiköstäsi. Laboratoriossa ei voi asioida ilman lähetettä.