Opiskelijoiden hammashoito ja suun terveys

Palvelun sisältö

Lukion, ammatillisen oppilaitoksen, ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen opiskelijoilla on oikeus saada suun terveydenhuoltoa. Opiskelijalle on järjestettävä vähintään kerran opiskeluaikana suun terveystarkastus, jossa selvitetään suun terveysneuvonnan ja palvelujen tarve. Saat lisätietoa asiasta omasta hammashoitolastasi.

Toimi näin

Jos opiskelet ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa, suun terveydenhuollostasi vastaa YTHS.

Jos opiskelet lukiossa tai ammatillisessa oppilaitoksessa, voit varata ajan hyvinvointialueen suun terveydenhuoltoon. Löydät yhteystiedot valikosta oman asuinkuntasi kohdalta.

Yhteystiedot

Aluekohtainen lisätieto
Opiskelijoiden hammashoito ja suun terveys, Siikajoki

Toimi näin

Korkeakouluopiskelijat varaavat ajan YTHS:n ajanvarauksesta.

Muut opiskelijat voivat varata tarkastusajan suoraan hammashoitoloista.

Palvelupaikka
Ruukin hammashoitola
Osoite
Kansantie 4,
92400 RUUKKI

Poikkeusaukioloajat

Hammashoitola sijaitsee Ruukin terveysasemalla.

Palvelupaikka
Siikajoenkylän hammashoitola
Osoite
Tiirantie 4,
92320 SIIKAJOKI

Poikkeusaukioloajat

Hammashoitola sijaitsee Siikajoenkylän terveysasemalla. Hammaslääkäri on Siikajoenkylällä tiistaisin ja torstaisin, suuhygienisti maanantaisin ja oikomishoidon hammaslääkäri joka toinen keskiviikko.

Palvelunumerot
Ruukin hammashoitola, puhelinnumero
Palvelunumero
08 669 2611
Ajanvaraus
Ma

8-15

Ti

8-15

Ke

8-15

To

8-15

Pe

8-13

Poikkeusaukioloajat

Tästä numerosta voit varata ajan Ruukin hammashoitolaan. Särkypotilaat pääsevät yleensä hoitoon vuorokauden sisällä. Särkypäivystyksessä annetaan vain ensiapu äkilliseen hammassärkyyn ja hammastapaturmiin. Särkypäivystystä järjestetään arkipäivisin kaikissa hammashoitoloissa. Aika tulee varata oman päivystysalueen hammashoitolasta klo 8-11.

Palvelunumerot
Siikajoenkylän hammashoitola, puhelinnumero
Palvelunumero
08 669 2614
Puhelinaika
Ma

8-15

Ti

8-15

Ke

8-15

To

8-15

Pe

8-13

Poikkeusaukioloajat

Tästä numerosta voit varata ajan Siikajoenkylän hammashoitolaan. Särkypotilaat pääsevät yleensä hoitoon vuorokauden sisällä. Särkypäivystyksessä annetaan vain ensiapu äkilliseen hammassärkyyn ja hammastapaturmiin. Särkypäivystystä järjestetään arkipäivisin kaikissa hammashoitoloissa. Aika tulee varata oman päivystysalueen hammashoitolasta klo 8-11.

Kenelle ja millä ehdoin

Hampaiden perushoito on maksutonta alle 18-vuotiaille. Korkeakouluopiskelijoiden suun terveydenhuollon kustannukset sisältyvät korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksuun.