Opiskeluterveydenhuolto

Palvelun sisältö

Opiskeluterveydenhuolto on tarkoitettu lukioiden ja ammatillisten oppilaitosten opiskelijoille. Opiskeluterveydenhuoltoon kuuluu myös opiskelijan työharjoittelun aikainen terveydenhuolto.

Voit varata ajan opiskeluterveydenhoitajalle, jos haluat keskustella terveydestäsi tai opiskelemaasi ammattialaan liittyvistä terveysriskeistä. Huoltaja tai opettaja voi olla mukana ajan varaamisessa ja vastaanotolla. Opiskeluterveydenhuollon kautta voit saada apua esimerkiksi fyysiseen terveyteen, ehkäisyyn, mielenterveyteen ja päihteisiin liittyvissä asioissa.

Opiskelijoille tarjotaan ensimmäisenä vuonna terveydenhoitajan terveystarkastus. Lääkärintarkastus tehdään ensimmäisenä tai toisena opiskeluvuonna. Terveystarkastus on maksuton.

Jos sinulla on pitkäaikaissairauksia tai tarvitset jatkotutkimuksia tai jatkohoitoa, opiskeluterveydenhuolto ohjaa sinua tarvittaessa oikeisiin palveluihin.

Opiskeluterveydenhoitajan käynnit ovat maksuttomia. Lääkärin vastaanottokäynneistä osa on maksullisia.

Toimi näin

kuvituskuva.

Ota yhteyttä

Voit varata ajan opiskeluterveydenhoitajalle esimerkiksi soittamalla tai Wilma-viestillä. Joissakin oppilaitoksissa on terveydenhoitajan päivystysaikoja, jolloin voit mennä vastaanotolle ilman ajanvarausta. Näet yhteystiedot valitsemalla asuinkuntasi.

Terveystarkastukset

Opiskeluterveydenhoitaja kutsuu oppilaan terveystarkastukseen tai antaa ohjeet siihen, miten ajan voi varata itse. Kutsu tulee pääsääntöisesti Wilman kautta.

Korkeakoulujen opiskelijat

Korkeakouluopiskelijoiden terveydenhuollon järjestää Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö (YTHS).

Yhteystiedot

Palvelunumerot
Haapaveden lukio terveydenhoitaja
Palvelunumero
044 759 1421
Puhelinaika
Ma

8.15-16

Ti

8.15-16

Ke

8.15-16

To

8.15-16

Pe

8.15-14

Opiskeluterveydenhoitajaan voit olla yhteydessä Haapaveden lukion opiskelijoiden terveyteen liittyvissä asioissa. Terveydenhoitajaan voit ottaa yhteyttä myös Wilma-viestillä tai Whatsappilla.

Palvelunumerot
Koulutuskeskus Jedu, Haapavesi
Terveydenhoitaja
044 759 1428
Puhelinaika
Ma

8.15-16

Ti

8.15-16

Ke

8.15-16

To

8.15-16

Pe

8.15-14

Opiskeluterveydenhoitajaan voit olla yhteydessä koulutuskeskus Jedun ja Noran opiskelijoiden terveyteen liittyvissä asioissa. Terveydenhoitajaan saat yhteyden myös Wilma-viestillä tai Whatsappilla.

Kenelle ja millä ehdoin

Lukioiden ja ammatillisten oppilaitosten opiskelijoilla on oikeus opiskeluterveydenhuollon palveluihin sillä hyvinvointialueella, jolla oppilaitos sijaitsee.