Opiskeluterveydenhuolto

Palvelun sisältö

Opiskeluterveydenhuoltoon sisältyy toisella asteella kaksi määräaikaista terveystarkastusta. Terveystarkastuksissa tarkastellaan opiskelijan terveyttä ja hyvinvointia sekä muita opiskeluun vaikuttavia seikkoja kokonaisuutena.

Opiskeluterveydenhuollon palveluihin sisältyy opiskelijoiden terveyden ja hyvinvoinnin sekä opiskelukyvyn seuraamisen ja edistämisen lisäksi muun muassa perusterveydenhuollon terveyden- ja sairaanhoitopalvelut, mukaan lukien mielenterveys- ja päihdetyö, seksuaaliterveyden edistäminen ja suun terveydenhuolto.

Korkeakouluopiskelijoiden terveydenhuoltopalvelut tuottaa Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö (YTHS). Korkeakouluopiskelijoiden tulee maksaa Kelalle terveydenhoitomaksu, joka kattaa kaikki YTHS:n palvelut. Erillisiä käyntimaksuja ei peritä.

Toimi näin

Opiskeluterveydenhuoltoa voi tiedustella oman oppilaitoksen terveydenhoitajalta.

Yhteystiedot

Aluekohtainen lisätieto
Opiskeluterveydenhuollon palvelut, Kempele

Opiskeluterveydenhuolto toimii Kempeleen lukiossa ja Oulun seudun ammattiopiston Kempeleen yksikössä. 10. luokalla tehdään terveydenhoitajan terveystarkastus. Lukiossa terveystarkastus tehdään 2. luokalla. Kutsuntaikäisille 2. luokan terveystarkastus toimii myös kutsuntatarkastuksena. Lääkärintarkastus tehdään kesän aikana.

Ammattikoululaisille terveystarkastus tehdään 1. luokalla.

Lisäksi sekä lukiolla että ammattiopistolla terveydenhoitajilla on arkisin avoin vastaanottoaika, jolloin terveydenhoitajan luona voi käydä ilman ajanvarausta.

Palvelunumerot
Terveydenhoitaja, Kempeleen lukio
Terveydenhoitaja
050 463 6380
Palvelunumerot
Terveydenhoitaja, OSAO Kempeleen yksikkö
Ajanvaraus ja puhelintunti, terveydenhoitaja
044 497 2205

Terveydenhoitaja

Vastaanotto

  • Vastaanotto maanantai – perjantai OSAO Niittyrannan B-rakennuksen huoneessa B1145.
  • Ajanvarauksella ma – to kello 8 – 16, pe kello 8 – 13
  • Ilman ajanvarausta ma – pe kello 10 – 11
  • Muina aikoina käy Kempeleen terveyskeskuksen infossa

Puhelinaika

  • Maanantai – perjantai kello 11.30 – 12.30
  • Voit varata ajan myös teksti- tai Wilma-viestillä.

Nuorisolääkäri

  • Ajanvaraus terveydenhoitajan puhelinajalla.
  • Vastaanotto Kempeleen terveyskeskuksessa. Sisäänkäynti Piriläntien puolelta ovesta B1, 1. krs, odotusaula 2, huone 1.143.

Kenelle ja millä ehdoin

Lukioiden ja ammatillisten oppilaitosten opiskelijoilla on oikeus opiskeluterveydenhuollon palveluihin sillä hyvinvointialueella, jolla oppilaitos sijaitsee.