Päivystys

Palvelun sisältö

Päivystys on ensiapu. Sieltä saat apua sellaisiin sairauksiin tai vammoihin, joiden hoito ei voi odottaa seuraavaan päivään tai viikonlopun yli. Terveyskeskusten aukioloaikoina saat apua omasta terveyskeskuksestasi.

Jos tarvitset kiireellistä hoitoa illalla tai viikonloppuna, saat apua mistä tahansa lähimmästä ympärivuorokautisesta päivystyksestä. Ennen kuin lähdet päivystykseen, soita Päivystysapuun numeroon 116117.

Kiireellisiä tilanteita ovat esimerkiksi luumurtumat, runsas verenvuoto, äkillinen sekavuus, hengitysvaikeudet, äkillisesti alkanut voimakas päänsärky tai vatsakipu. Kiireellistä hoitoa vaativat myös psykoosi tai itsetuhoisuus.

Pohjois-Pohjanmaalla toimivat Oulun seudun yhteispäivystys, Raahen sairaalan päivystys, Kuusamon terveyskeskuksen päivystys ja Oulaskankaan yhteispäivystys Oulaisissa. Voit asioida myös muiden hyvinvointialueiden ympärivuorokautisissa päivystyksissä.

Toimi näin

Ennen kuin lähdet päivytykseen, soita päivystysapuun 116117

Ennen kuin lähdet päivystykseen, soita Päivystysapuun numeroon 116 117. Puhelu on maksuton. Päivystysapu arvioi, tarvitsetko kiireellistä hoitoa. Saat sieltä toimintaohjeet. Voit keskustella myös Päivystysavun chatissa.

Henkeä uhkaavassa tilanteessa soita aina 112

Henkeä uhkaavia tilanteita ovat esimerkiksi kova rintakipu, hengitysvaikeus, tajuttomuus, halvausoireet tai äkillinen kouristelu.

Ota mukaan henkilöllisyystodistus

Ota mukaasi Kela-kortti tai henkilöllisyystodistus, kuten ajokortti tai henkilökortti. Mukaan kannattaa ottaa myös lääkelista, astmasuihkeet ja insuliinit. Jos hoitoa tarvitsee alle 7-vuotias lapsi, ota mukaan neuvolakortti.

Kun saavut päivystykseen, arvioimme, tarvitsetko kiireellistä hoitoa. Päivystyksessä potilaat hoidetaan kiireellisyysjärjestyksessä. Voit joutua odottamaan omaa hoitoa.

Päivystysapu 116 117

Ennen kuin lähdet päivystykseen soita Päivystysavun numeroon 116117 tai keskustele chatissa.

Arkipäivinä kello 8-16 kiireellistä hoitoa annetaan ensisijaisesti terveyskeskuksessa. Ota yhteyttä omaan terveyskeskukseen ohjeiden mukaan.

Kärsämäki

Palvelunumerot

Oulaskankaan yhteispäivystys, puhelinnumero

Ennen kuin lähdet päivystykseen, soita Päivystysapuun numeroon 116 117. Puhelu on maksuton. Jos olet saanut lähetteen päivystykseen, voit tulla paikalla soittamatta. Henkeä uhkaavassa tilanteessa soita aina 112.

Päivystysapu
116 117
Potilastiedustelut
08 3157801

OYSin lasten ja nuorten päivystys, puhelinnumero

Iltaisin ja viikonloppuisin OYSin Lasten ja nuorten päivystyksessä hoidetaan alle 16-vuotiaiden sairauksia, joiden hoitaminen ei voi odottaa seuraavaan arkipäivään. Poikkeuksena on vammat, jotka hoidetaan Oulun seudun yhteispäivystyksessä. Ennen kuin lähdet päivystykseen, soita Päivystysapuun numeroon 116 117. Puhelu on maksuton. Jos olet saanut lähetteen päivystykseen, voit tulla paikalla soittamatta. Henkeä uhkaavassa tilanteessa soita aina 112.

Päivystysapu
116 117

Päivystysapu 116117

Päivystysavusta saat neuvoja äkillisiin terveysongelmiin silloin, kun oma terveyskeskuksesi on kiinni. Soita Päivystyapuun numeroon 116 117 ennen kuin lähdet päivystykseen. Jätä halutessasi soittopyyntö. Puhelu on maksuton. Päivystysapu on aina avoinna. Voit keskustella myös Päivystysavun chatissa. Hätätilanteessa soita 112.

Päivystysapu
116 117
Päivystysapu varanumero
050 564 3226

Palvelupaikat

Oulaskankaan yhteispäivystys

Osoite:
Oulaistenkatu 5, 86301 OULAINEN
Katso kartalta

Käyntiosoite:
Sisäänkäynti B1-ovesta kello 8–22. Sisäänkäynti B2-ovesta kello 22–8.

OYSin lasten ja nuorten päivystys

Iltaisin ja viikonloppuisin OYSin Lasten ja nuorten päivystyksessä hoidetaan alle 16-vuotiaiden sairauksia, joiden hoitaminen ei voi odottaa seuraavaan arkipäivään. Poikkeuksena on vammat, jotka hoidetaan Oulun seudun yhteispäivystyksessä. Terveyskeskuksen lääkäri voi kirjoittaa lähetteen päivystykseen. Lasten ja nuorten päivystys on aina avoinna.

Milloin lasten ja nuorten päivystykseen voi tulla ilman lähetettä?

  • lapsi on alle 3 kuukauden ikäinen ja hänellä on kuumetta, hengitystieinfektio tai hän muuten selvästi sairas
  • lapsella on ensimmäistä kertaa kouristus ja tajannuntaso on laskenut
  • lapsella on hyvin vaikea hengenahdistus tai on vahva epäilys, että lapsella vierasesine hengitysteissä
  • lapsella on äkillisesti alkanut kiveskipu (mahdollinen kiveskiertymä)
  • lapsi on ollut saman sairauden vuoksi sairaalahoidossa aiemmin ja oireet jatkuvat tai pahenevat
  • lapsen sairaus edellyttää erikoissairaanhoidon tutkimuksia ja hoitoa, kuten myrkytysepäily

Toimi näin

Ota mukaasi lapsen Kela-kortti ja alle 7-vuotiaan lapsen neuvolakortti. Päivystyksessä arvioimme ensiksi, tarvitseeko lapsi kiireellistä hoitoa. Potilaat hoidetaan kiireellisyysjärjestyksessä. Voitte joutua odottamaan omaa hoitoa.

Osoite:
OYS, Kajaanintie 50, 90220 Oulu
Katso kartalta

Käyntiosoite:
Sisäänkäynti LC-ovesta

Päivystysapu 116 117

Ennen kuin lähdet päivystykseen soita Päivystysavun numeroon 116117 tai keskustele chatissa.

Arkipäivinä kello 8-16 kiireellistä hoitoa annetaan ensisijaisesti terveyskeskuksessa. Ota yhteyttä omaan terveyskeskukseen ohjeiden mukaan.