Sosiaalityö

Palvelun sisältö

Sosiaalityö on ongelmia ehkäisevää, vähentävää tai poistavaa asiantuntijatyötä. Sosiaalityötä voidaan tehdä itsenäisenä palveluna tai osana muita palveluja. Sosiaalityön ammattilaiset työskentelevät sosiaalihuollon palveluissa, terveydenhuollossa ja alan järjestöissä.

Sosiaalityö on yksilöiden, perheiden ja yhteisöjen parissa tehtävää työtä. Sosiaalityön keinoin lievennetään elämäntilanteen vaikeuksia, vahvistetaan sinun ja perheesi omia toimintaedellytyksiä. Sosiaalityöllä varmistetaan, että saat tarvitsemasi avun ja tuen.

Sosiaalityön asiakkailla on usein erityisesti työllistymiseen, kouluttautumiseen, toimeentuloon, kuntoutumiseen ja muuhun hyvinvoinnin ja osallistumisen edistämiseen liittyviä tarpeita.

Perhekohtaisessa sosiaalityössä huomio kiinnitetään lasten sosiaalisen turvallisuuden varmistamiseen ja vanhemmuuden tukemiseen. Yhteistyö muun muassa varhaiskasvatuksen ja koulun kanssa on tällöin tärkeää.

Yhteystiedot

Palvelupaikka
Sosiaalipalvelut, Liminka
Osoite
Liminganraitti 4,
91900 Liminka

Avoinna
Ma

9-15

Ti

9-15

Ke

9-15

To

9-15

Pe

9-15

Sosiaalipalveluista saat ohjausta, tukea ja neuvontaa:

– lapsiperheiden palveluista
– aikuisten sosiaali- ja päihdepalveluista
– lastensuojelusta
– vammaispalveluista

Palvelunumerot
Lapsiperheiden ja aikuisten sosiaalipalvelujen palveluohjaus, Hailuoto, Lumijoki, Liminka ja Kempele
Palvelunumero
040 318 5864
Puhelinaika
Ma

9-11

Ti

9-11

Ke

9-11

To

9-11

Pe

9-11

Poikkeusaukioloajat

Palveluohjauksessa asiantuntijamme kertovat sinulle, millaista apua ja palveluja on tarjolla ja miten palveluihin hakeudutaan. Palveluohjaus välittää tarvittaessa yhteydenottopyyntösi sinua auttavalle ammattilaiselle.

Lapsiperheiden sosiaalipalvelujen palveluohjaukseen voit soittaa, jos tarvitset apua lapsesi tasapainoiseen kehitykseen tai hyvinvointiin. Palveluohjaus on tarkoitettu kaikille perheille lapsen iästä riippumatta.

Aikuisten sosiaali- ja päihdepalvelujen palveluohjaus on tarkoitettu 18–64-vuotiaille. Voit soittaa, jos tarvitset ohjausta ja neuvontaa taloudellisiin vaikeuksiin tai ongelmiin, joihin liittyy esimerkiksi väkivaltaa, päihteiden ongelmakäyttöä tai mielenterveyden haasteita.

Äkillisissä kriisitilanteissa pitää soittaa sosiaali- ja kriisipäivystykseen tai hätäkeskukseen, joista vastataan kellon ympäri viikon jokaisena päivänä.

Digitaaliset palvelut

Turvaposti

Voit asioida kanssamme tietoturvallisesti Turvapostilla.

Lähetä luottamuksellinen sähköposti turvapostin kautta.
Jos lähetät hyvinvointialueelle sähköpostia, jossa on henkilötietoja, käytä turvasähköpostia.

Näin lähetät turvasähköpostin Pohteelle:
1. mene sivulle https://turvaposti.pohde.fi/ ja kirjoita kenttään oma sähköpostiosoitteesi
2. klikkaa Rekisteröidy
3. saat omaan sähköpostiisi viestin, jonka linkistä pääset lähettämään turvasähköpostin.