Työtoiminta

Palvelun sisältö

Voit osallistua työtoimintaan, jos sinulla ei vammaisuudesta johtuen ole edellytyksiä osallistua tavanomaiseen työhön. Voit osallistua työtoimintaan myös, jos toimeentulosi perustuu pääosin sairauden tai työkyvyttömyyden perusteella myönnettäviin etuuksiin.

Työtoiminnan tarkoituksena on ylläpitää ja edistää toimintaan osallistuvien toimintakykyä sekä työllistymismahdollisuuksien lisääminen.

Työtoimintaa voidaan järjestää toimintakeskuksissa tai tavallisilla työpaikoilla. Työtoimintaan osallistuvat eivät ole työsuhteessa toiminnan järjestäjään. Työtoimintaan osallistuvalle maksetaan toiminnasta päivittäinen korvaus. Osallistuja voi joutua itse maksaan työpäivän aikana tarjoiltavan aterian ja työmatkat.

Yhteystiedot

Palvelupaikka
Pyhännän toimintakeskus Toimintatupa
Osoite
Vaarinväylä 3,
92930 Pyhäntä

Avoinna
Ma

8-16

Ti

8-16

Ke

8-16

To

8-16

Pe

8-16

Toimintatupa Pyhännällä on arkipäivisin monipuolista ja mielekästä päivä- ja työtoimintaa tarjoava yksikkö Pyhännällä. Voit osallistua toimintaan 1 – 5 päivänä viikossa toimintakykysi huomioiden.

Päivätoiminnassa voit osallistua pelien pelaamiseen, askarteluun, musiikin kuunteluun, ohjattuun tai vapaamuotoiseen keskusteluun sekä ulkoiluun ja muunlaiseen liikuntaan.

Mikäli olet työikäinen, sinulla on mahdollisuus kokeilla myös työtoimintaan osallistumista.
Toimintatuvalla voit osallistua pienimuotoisiin työtehtäviin kuten keittiö-, pyykinpesu- ja siivoustöihin, leivontaan ja käsitöihin.

Erilaiset tapahtumat ja pienet retket kuuluvat myös Toimintatuvan toimintaan.

Palvelunumerot
Pyhännän toimintakeskus Toimintatupa, Pyhäntä, puhelinnumero
Vastuuyksikköpäällikkö
044 445 6272
Puhelinaika
Ma

8-16

Ti

8-16

Ke

8-16

To

8-16

Pe

8-16

Voit soittaa Toimintatuvan vastuuyksikköpäällikölle tai ohjaajille, jos sinulla on kysyttävää vammaisten työ- ja päivätoiminnasta.

Lomakkeet
Vammaispalveluhakemus

Lomakkeella voit hakea näitä palveluja: palveluasuminen/asumispalvelut, asunnon muutostyöt, asuntoon kuuluvat välineet ja laitteet, autoavustus, auton apuvälineet ja muutostyöt, henkilökohtainen apu, erityiskustannukset, kotiin annettavat palvelut, liikkumista tukeva palvelu, omaishoidon tuki, sopeutumisvalmennus, työ- tai päivätoiminta ja välineet, koneet tai laitteet päivittäisiin toimiin.