Kotas-tilannekeskus

Kotas-tilannekeskus on sairaanhoitajavetoinen keskus, joka tukee alueen yksiköitä tilanteissa, kun asiakkaan voinnissa tapahtuu äkillinen muutos.

Kotas-tilannekeskus on sairaanhoitajavetoinen keskus

Kotas-tilannekeskus on sairaanhoitajavetoinen keskus, joka tukee alueen yksiköitä tilanteissa, kun asiakkaan voinnissa tapahtuu äkillinen muutos ja tarvitaan konsultaatiotukea. Kotas tukee sairaaloita ja päivystyksiä asiakkaiden haastavissa kotiutustilanteissa.

(Kotas-tilannekeskus tulee sanoista: Kotona asumisen tuen tilannekeskus)

Kotas-tilannekeskus toimii myös ikäihmisten omaishoitajien konsultaatiotukena tilanteissa, jossa hoidettavan terveydentilassa tapahtuu äkillinen muutos ja omaishoitaja tarvitsee terveydenhuollon ammattilaisen tukea, neuvontaa ja arviointia tilanteesta.

Pohteella on kaksi tilannekeskusta

Kotas pohjoinen palvelee Oulun, Iin, Utajärven, Vaalan, Pudasjärven, Taivalkosken, Kuusamon, Hailuodon, Lumijoen, Limingan, Tyrnävän ja Muhoksen alueita.

Kotas eteläinen palvelee Siikajoen, Raahen, Pyhäjoen Merijärven, Kalajoen, Alavieskan, Ylivieskan, Sievin, Reisjärven Oulaisen, Nivalan, Haapaveden, Haapajärven, Pyhäjärven ja Pyhännän alueita.

Oulu, Oulunkaari, Koillismaa
Kotas-tilannekeskus pohjoinen
Toiminta-aika joka päivä 24 h
Oulun eteläinen ja Rannikko
Kotas-tilannekeskus eteläinen
Toiminta-aika joka päivä 24 h
Kotona asumisen tuen keskus, Kotas-tilannekeskus
Johanna Alahäivälä
Vastuuyksikköpäällikkö
johanna.alahaivala@pohde.fi

Palvelulla voidaan tuoda sairaanhoitajatasoinen hoito lähihoitajavetoisiin yksiköihin

Kotas-tilannekeskukseen voi soittaa matalalla kynnyksellä tilanteissa, kun tarvitsee apua, tukea ja ohjausta asiakkaan tilanteen hoidossa. Palvelulla voidaan tuoda sairaanhoitajatasoinen hoito lähihoitajavetoisiin yksiköihin.

Kotas-tilannekeskus tekee tiivistä yhteistyötä alueen muiden toimijoiden kanssa asiakkaan tarkoituksen mukaisimman hoidon järjestämisessä. Kotisairaalan ja ensihoidon kanssa voidaan järjestää tarvittaessa tilannearvioita kohteeseen, jos ongelma ei pelkällä etäyhteydellä ratkea.

Kotas-tilannekeskuksen toiminnalla pyritään lisäämään mahdollisuuksia hoitaa asiakkaat omassa yksikössä ilman turhia siirtoja silloin, kun se on turvallisesti mahdollista.