Sivuston saavutettavuus

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen verkkosivusto on suunniteltu saavutettavaksi. Se tarkoittaa sitä, että sivuja on mahdollisimman helppo käyttää ja sieltä löytyvää tietoa on helppo ymmärtää.

Lue lisää alta
Sivusto, jota on helppo käyttää ja helppo ymmärtää

Saavutettavaa sivua on mahdollista kuunnella esimerkiksi heikkonäköisten ruudunlukulaitteella. Kehitämme sivustoamme jatkuvasti, jotta käyttäjä löytäisi etsimänsä tiedon helposti, vaikka tietomäärä on suuri.

Verkkosivuillamme käytämme selkeää yleiskieltä tai selkokieltä. Selkeä kieli ja helppokäyttöisyys auttavat kaikkia ihmisiä. Erityisesti ne auttavat ihmisiä, joiden on vaikea oppia, muistaa tai hahmottaa asioita.

Pohteen sivuille on myönnetty Selkeästi meille -tunnus

Pohde.fi-verkkosivuille on myönnetty Selkeästi meille -tunnus. Se kertoo siitä, että pidämme kognitiivista saavutettavuutta tärkeänä asiana ja olemme siinä edelläkävijöitä. Kognitiivinen saavutettavuus tarkoittaa sitä, että verkkosivua on helppo käyttää ja tekstejä on helppo ymmärtää.

Selkeästi meille -hanke (selkeastimeille.fi)

Selkeästi meille -tunnus, jossa on teksti: Tämä palvelu on selkeästi meille.

Saavutettavuusvaatimusten toteutumista valvotaan

Laki velvoittaa, että ihan jokaisen ihmisen on voitava käyttää verkkopalvelua tai mobiilisovellusta vaivattomasti. Esimerkiksi näkövamma tai kuulovamma ei saa olla este palvelun käytölle.

Saavutettavuusvaatimukset koskevat verkkopalvelujen teknistä saavutettavuutta, sivujen tulee olla niin sanottujen WCAG-kriteerien A- tai AA-tasolla. Etelä-Suomen aluehallintovirasto valvoo saavutettavuusvaatimusten toteutumista.

Verkkosivuston saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen verkkosivustoa osoitteessa https://pohde.fi. Se on laadittu 3.12.2022 ja päivitetty 28.5.2024. Verkkosivustoamme koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jonka mukaan julkisten verkkopalvelujen täytyy olla saavutettavia.

Tässä saavutettavuusselosteessa kerromme, miten Pohteen verkkosivuilla noudatetaan lakia digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, mitä puutteita sivuston saavutettavuudessa on, ja miten voit antaa meille palautetta saavutettavuusongelmista.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Täyttää saavutettavuusvaatimukset osittain.

Ei-saavutettava sisältö

Verkkosivusto täyttää suurimman osan saavutettavuusvaatimuksista. Merkittävimmät esteet saavutettavuudessa on listattu alla. Korjauksia tehdään osana palvelun kehitystyötä.

Ei-saavutettava sisältö ja vastaava WCAG 2.1 -vaatimus, joka ei täyty:

  • Koulutuskalenteri ei ole saavutettava värien kontrastien, kohdistuksen näkyvyyden ja näppäimistökäytön suhteen (WCAG 1.1.1, 1.4.3, 2.1.1 ja 2.4.7). Palvelu on kolmannen osapuolen toteuttama, toimimme yhteistyössä heidän kanssaan saavutettavuuden parantamiseksi.

Ilmoita saavutettavuuspuutteesta

Päivitämme ja kehitämme sivustoa jatkuvasti. Ota yhteyttä, jos huomaat saavutettavuudessa puutteita eli www-sivustolla julkaistu materiaali ei ole havaittavissa ja ymmärrettävissä kaikille. Ilmoitathan meille myös, jos sisällön selkeydessä tai hallittavuudessa on puutteita. Teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi.

Ilmoita saavutettavuuspuutteesta palautelomakkeen kautta tai sähköpostitse

JÄTÄ VERKKOSIVUSTOA KOSKEVA PALAUTE

Viestintä
viestinta@pohde.fi

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto, Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus@avi.fi
Puhelinvaihde 0295 016 000

Pohteen puhelinvaihde

Puhelinpalvelu avoinna ma-pe kello 7-19

Tästä numerosta voit tiedustella yhteystietoja, jos et löydä etsimääsi puhelinluettelostamme tai et tiedä mihin soittaa.