Terveyden- ja sairaanhoidon palvelujen kehittäminen
Digitaalisen sote-keskuksen oman palvelutuotannon kehittäminen, käynnistäminen ja vakiinnuttaminen
Kehittämistyön tavoitteena on
- Fysioterapian suoravastaanotto toimintamallin kehittäminen, käynnistäminen ja jalkauttaminen.
- Etälääkäri- ja sairaanhoitajapalvelujen kehittäminen ja käynnistäminen omana toimintana digikanavissa.
- Etämonitoroinnin hyödyntäminen pitkäaikaissairaiden sairauksien hallinnassa.
- Etätutkimusvälineiden hyödyntäminen lääkäripalvelujen tarjoamisessa.
- Digitaalisen sote-keskuksen asiointiportaalin laajamittainen hyödyntäminen Pohteen sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen tuottamisessa (chat, etävastaanotot, etäkonsultaatiot ja sähköiset lomakkeet) ja toiminnan laajentaminen koko Pohjois-Pohjanmaan alueelle.
- Yhteistyö mielenterveys- ja päihdepalveluissa; hoidon tarpeen arvioinnin kehittäminen mielenterveysasiakkaille digikanavassa sekä psykiatrisen sairaanhoitajan etävastaanottojen kehittäminen ja jalkauttaminen hyödyntäen psykososiaalisia menetelmiä.
- Yhteistyö ikäihmisten neuvonnassa ja asiakasohjauksessa, digikanavan kehittäminen.
- Suun terveydenhuollon etävastaanottojen kehittäminen.
Välinehuollon keskittämiseen liittyvä instrumenttien hankinta suun terveydenhuoltoon
Nykyinen suun terveydenhuollon instrumenttien määrä on mitoitettu nykyiseen tarpeeseen ja sote-keskuksissa on oma välinehuolto. Pohteen välinehuoltojen keskittäminen lisää kiertoprosessin pituutta ja instrumenttien määrän lisääminen on välttämätöntä.
Tällä hetkellä toiminta on haavoittuvaa, koska välinehuoltajia ei ole henkilöstön ikääntymisen takia saatavilla. Kehittämistyön tavoitteena on suun terveydenhuollon välinehuollon kokonaisuuden suunnittelu ja yksiköiden lisäinstrumenttien hankkiminen sekä toiminnan vakiinnuttaminen. Tavoitteena on tehostaa hoitoprosessia, turvata instrumenttien riittävyys ja pidemmällä aikavälillä säästää, kun ei tarvitse hankkia uusia välinehuollon laitteita. Myös henkilöstön rekrytointi isoon yksikköön on helpompaa.