Pohdelaisen askelissa
Podcast-sarja kurkistaa konepellin alle ja antaa äänen Pohteen työntekijöille.
Lue lisää altaOsa 10 Röntgenhoitajana Magneettirekassa
Piipahdamme Oulaskankaan sairaalan röntgenosastolla ja tutustumme Magneettirekkaan, joka vierailee säännöllisesti Oulaisissa, Raahessa ja Kuusamossa. Teija Vikki on työskennellyt vuodesta 1989 Oulaskankaan sairaalassa röntgenhoitajana. Tätä nykyä hän vastaa Pohteen alueellisesta kuvantamisesta Pohjois-Pohjanmaan eteläosassa. Kuvantaminen on yhteistyötä ihmisten ja koneiden kanssa. Hoitotyön osaamisen lisäksi tarvitaan myös teknisiä taitoja. Julkaistu 25.11.2024
Osa 9 Työhönvalmennus
Pohde on pilotoinut tänä vuonna työhönvalmennusta Iissä ja Ylivieskassa. Hankkeen kohderyhmänä ovat olleet 18-65 -vuotiaat työnhakijat, jotka ovat sosiaalipalvelujen asiakkaita ja tarvitsevat tukea työllistymiseen. Työhönvalmentajat Anniina Saarinen, Laura Rissanen ja Eija Paakkola kertovat, miksi työhönvalmennus on hyvä keino tukea työllistymistä. Julkaistu 5.11.2024
Osa 8 Perhehoitajana lastensuojelussa
Kempeleläinen Marjo Kreivi on toiminut miehensä kanssa lastensuojelun perhehoitajana yli kymmenen vuoden ajan. Vuodet ovat osoittaneet, miten tärkeää lapsille on turvallinen ja ennakoitava arki. Lastensuojelun perhehoito on jaettua vanhemmuutta lapsen parhaaksi. Tätä nykyä Marjo toimii myös valmentajana tuleville perhehoitajille. Sijaisvanhemmille on jatkuva tarve, sillä turvallinen koti on lapselle ja nuorelle paras kasvuympäristö. Julkaistu 9.9.2024.
Osa 7 Liikkuva hammashoito
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella kehitetään liikkuvia suun terveydenhuollon palveluja. Hammashoitolan työvälineet voidaan viedä koulujen tiloihin oppilaiden hammastarkastuksia varten. Ylikiimingissä ja Yli-Iissä koululaisten liikkuvalla hammashoidolla on jo vuosien perinteet. Suuhygienisti Tea Kärkkäinen kertoo, miksi liikkuvaa hammashoitoa lähdettiin toteuttamaan tällä alueella.
Julkaistu 11.6.2024
Osa 6 Elintapaohjaajien vastaanotolla
Elintapaohjaajat Mari Jokikokko ja Minja Jokinen ovat halunneet huolehtia omasta hyvinvoinnistaan jo lapsuudesta saakka. Nyt heidän työtään on auttaa muita, jotka vielä hakevat polkua parempaan oloon. Jokaisen elämä on yksilöllinen, joten valmiita vastauksia ei ole. Asiakkaat etsivät ratkaisuja yhdessä elintapaohjaajan kanssa. Aina löytyy asioita, joihin on mahdollista vaikuttaa. Julkaistu 23.5.2024
Osa 5 Elintapaohjaus etäyhteydellä
Työikäisille on tarjolla maksutonta elintapaohjausta etäyhteydellä. Palvelu on suunnattu etenkin heille, joilla on riski sairastua esimerkiksi tuki- ja liikuntaelinsairauksiin tai sydän- ja verisuonitauteihin. Projektisuunnittelijat Anne-Mari Ehrola ja Sara Veteläinen kertovat miksi on tärkeää, että mahdollisimman moni saa tukea omasta hyvinvoinnistaan huolehtimiseen. Julkaistu 18.4.2024.
Osa 4 Kuntoutusyksiköt
Lähihoitaja Taina Kämäräinen kertoo kuntoutusyksikköjen työstä. Pohteen kuntoutusyksiköissä tuetaan asiakkaiden turvallista kotiutumista. Hyvä vuorovaikutus hoitohenkilökunnan ja kuntoutujan välillä auttaa kuntoutujaa löytämään omat voimavaransa. Asiakkaan kuntoutuminen on aina tähtihetki. Julkaistu 9.4.2024.
Osa 3 Kotisairaala
Pohjois-Pohjanmaalla on saatu hyviä kokemuksia kotisairaalatoiminnasta, jossa sairaalahoitoa viedään suoraan kotiin kaikenikäisille asiakkaille. Kuusamossa kotisairaalatoiminnalla on pitkät perinteet. Sairaanhoitajat Riikka Nurmi ja Julia Juurtela kertovat työnsä arjesta. Julkaistu 15.3.2024.
Osa 2 Kesätyö Pohteella
Pohde on merkittävä työllistäjä koko maakunnan alueella. Kesätyöpaikkoja on tänä keväänä auennut haettavaksi reilusti toista tuhatta. Oulun ammattikorkeakoulun opiskelijat Saku Klasila ja Veera Kajava ovat työskennelleet Oysin sydänosastolla harjoittelijoina ja kesätyöntekijöinä ja työ jatkuu edelleen entistä vaativammissa tehtävissä. Julkaistu 1.3.2024.
Osa 1 Hoidon jatkuvuus
Pohteen tavoitteena on, että etenkin paljon palveluja tarvitsevat ja pitkäaikaissairaat kohtaisivat yhä useammin tutut kasvot tullessaan lääkärin tai hoitajan vastaanotolle. Oulussa Tuiran hyvinvointikeskuksessa tämä kehittämistyö alkoi jo vuosia sitten. Työ on saanut valtakunnallista tunnustusta ja tuloksista voidaan ottaa oppia muillakin alueilla. Apulaisylilääkäri Janne Mäkelä kertoo millaisia askelia kehittäminen on vaatinut. Julkaistu 12.2.2024.
Mitä seuraavaksi?
Seuraavassa jaksossa on aiheena liikkuvat palvelut. Magneettirekka palvelee asiakkaita Oulaisissa, Raahessa ja Kuusamossa.