Pohdelaisen askelissa podcast: Hyviä kokemuksia kesätyöstä Pohteella

Julkaistu
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen kesätyöntekijöiden haku on avoinna. Kuntatyönantajien teettämän kyselyn mukaan Pohde koetaan kesätyönantajana hyväksi.

Vastausten perusteella myönteisimpinä asioina kesätyössä koettiin hyvä työyhteisö ja työilmapiiri, vastuun saaminen, mukavat asiakkaat ja potilaat sekä esihenkilötyö ja uuden oppiminen. Tänä keväänä Pohteen kesätyöpaikkoja on auennut haettavaksi reilusti toista tuhatta.

Oysin sydänosasto on ollut hyvä oppimisympäristö Sakulle ja Veeralle

Oulun ammattikorkeakoulun opiskelijat Saku Klasila ja Veera Kajava työskentelivät opiskeluaikanaan Oulun yliopistollisen sairaalan sydänosastolla harjoittelijoina ja kesätyöntekijöinä. Sairaanhoitajaopintojen päätyttyä työ jatkuu edelleen entistä vaativammissa tehtävissä.

Vaikka työ on vastuullista ja vaativaa, molemmille oli selvää, että he haluavat jatkaa työskentelyä sydänosastolla myös opintojen päätyttyä. Päätökseen vaikuttivat osaston hyvä ilmapiiri, esihenkilöiden antama tuki työntekijöille ja työn joustavuus esimerkiksi opintojen aikana.

Kuuntele Sakun ja Veeran haastattelu kesätyökokemuksista sydänosastolla:

Jos evästeasetuksesi estävät podcastin näkymisen, voit muuttaa evästeasetuksia tai kuunnella haastattelun SoundCloudissa.

Sydänosaston potilailta tulee paljon positiivista palautetta hoitajille. Sydänoireiden aiheuttaman ison kriisin jälkeen on suuri helpotus, kun elämä jatkuu hoidon ja kuntoutuksen ansiosta. Saku ja Veera kertovat, miten hienoa on ollut nähdä, kuinka paljon nykyään voidaan tehdä sydänpotilaiden hyväksi.

”Kun saadaan sydän taas parempaan kuntoon, niin ihminen nuortuu siinä samalla. Pitäisi tuoda enemmän esille positiivisia asioita tästä alasta”, Saku Klasila pohtii.”

Kesätyörekrytointi on käynnissä ja Veera Kajava kehottaa alan opiskelijoita hakemaan rohkeasti töitä:

”Ei muuta kuin rohkeasti vain hakemaan, kyllä tukea saa täältä työpaikalta. Siinä sitä oppii. Mitä aikaisemmin lähtee, sen parempi, että saa varmuutta omaan toimintaan.”

Yksi hakemus riittää kaikkiin Pohteen kesätyöpaikkoihin

Kesätyöpaikkoja on auennut haettavaksi reilusti toista tuhatta ja työnhakuprosessi on tehty kesätyöpaikan hakijalle mahdollisimman yksinkertaiseksi. Hakijan tarvitsee täyttää vain yksi hakemus kesätyötä varten. Hakulomakkeessa on erikseen kohta, jossa hakija voi kertoa mikä yksikkö, paikkakunta ja toimialue on erityistoiveena.

Lue lisää kesätöistä ja työnhausta Pohteen verkkosivuilta.

Pohteen kesätyöpaikkoja voi hakea osoitteessa Kuntarekry.fi.

Kuuntele Pohteen podcasteja