Pohdelaisen askelissa

Podcast-sarja kurkistaa konepellin alle ja kertoo Pohteen työntekijöiden arjesta unohtamatta asiakkaan näkökulmaa.

Lue lisää alta
Työntekijöiden ääni kuuluviin

Pohdelaisen askelissa antaa äänen Pohteen työntekijöille. Henkilökohtaisten kokemusten ja tarinoiden lisäksi sarja viestii siitä, miten Pohteen työntekijät kehittävät tekemistään asiakkaiden parhaaksi. ​

Jos evästeasetuksesi estävät podcastien näkymisen tällä sivulla, voit muuttaa evästeasetuksia tai kuunnella jaksot SoundCloudissa.

Osa 7 Liikkuva hammashoito

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella kehitetään liikkuvia suun terveydenhuollon palveluja. Hammashoitolan työvälineet voidaan viedä koulujen tiloihin oppilaiden hammastarkastuksia varten. Ylikiimingissä ja Yli-Iissä koululaisten liikkuvalla hammashoidolla on jo vuosien perinteet. Suuhygienisti Tea Kärkkäinen kertoo, miksi liikkuvaa hammashoitoa lähdettiin toteuttamaan tällä alueella.
Julkaistu 11.6.2024

Osa 6 Elintapaohjaajien vastaanotolla

Elintapaohjaajat Mari Jokikokko ja Minja Jokinen ovat halunneet huolehtia omasta hyvinvoinnistaan jo lapsuudesta saakka. Nyt heidän työtään on auttaa muita, jotka vielä hakevat polkua parempaan oloon. Jokaisen elämä on yksilöllinen, joten valmiita vastauksia ei ole. Asiakkaat etsivät ratkaisuja yhdessä elintapaohjaajan kanssa. Aina löytyy asioita, joihin on mahdollista vaikuttaa. Julkaistu 23.5.2024

Osa 5 Elintapaohjaus etäyhteydellä

Työikäisille on tarjolla maksutonta elintapaohjausta etäyhteydellä. Palvelu on suunnattu etenkin heille, joilla on riski sairastua esimerkiksi tuki- ja liikuntaelinsairauksiin tai sydän- ja verisuonitauteihin. Projektisuunnittelijat Anne-Mari Ehrola ja Sara Veteläinen kertovat miksi on tärkeää, että mahdollisimman moni saa tukea omasta hyvinvoinnistaan huolehtimiseen. Julkaistu 18.4.2024.

Osa 4 Kuntoutusyksiköt

Lähihoitaja Taina Kämäräinen kertoo kuntoutusyksikköjen työstä. Pohteen kuntoutusyksiköissä tuetaan asiakkaiden turvallista kotiutumista. Hyvä vuorovaikutus hoitohenkilökunnan ja kuntoutujan välillä auttaa kuntoutujaa löytämään omat voimavaransa. Asiakkaan kuntoutuminen on aina tähtihetki. Julkaistu 9.4.2024.

Osa 3 Kotisairaala

Pohjois-Pohjanmaalla on saatu hyviä kokemuksia kotisairaalatoiminnasta, jossa sairaalahoitoa viedään suoraan kotiin kaikenikäisille asiakkaille.  Kuusamossa kotisairaalatoiminnalla on pitkät perinteet. Sairaanhoitajat Riikka Nurmi ja Julia Juurtela kertovat työnsä arjesta. Julkaistu 15.3.2024.

Osa 2 Kesätyö Pohteella

Pohde on merkittävä työllistäjä koko maakunnan alueella. Kesätyöpaikkoja on tänä keväänä auennut haettavaksi reilusti toista tuhatta.  Oulun ammattikorkeakoulun opiskelijat Saku Klasila ja Veera Kajava ovat työskennelleet Oysin sydänosastolla harjoittelijoina ja kesätyöntekijöinä ja työ jatkuu edelleen entistä vaativammissa tehtävissä. Julkaistu 1.3.2024.

Osa 1 Hoidon jatkuvuus

Pohteen tavoitteena on, että etenkin paljon palveluja tarvitsevat ja pitkäaikaissairaat kohtaisivat yhä useammin tutut kasvot tullessaan lääkärin tai hoitajan vastaanotolle. Oulussa Tuiran hyvinvointikeskuksessa tämä kehittämistyö alkoi jo vuosia sitten. Työ on saanut valtakunnallista tunnustusta ja tuloksista voidaan ottaa oppia muillakin alueilla. Apulaisylilääkäri Janne Mäkelä kertoo millaisia askelia kehittäminen on vaatinut. Julkaistu 12.2.2024.

Mitä seuraavaksi?

Seuraava podcastimme kertoo Pohteen liikkuvasta hammashoidosta.