Digitaalinen sote-keskus laajenee Pyhännälle ja Haapavedelle

Julkaistu
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen Pohteen digitaalinen sote-keskus otetaan maanantaina 10.7. käyttöön Pyhännällä ja Haapavedellä. Palvelu on osa hyvinvointialueen järjestämissuunnitelmaa.

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde on ottanut kevään aikana käyttöön digitaalisen sote-keskuksen. Palvelu laajenee nyt myös Pyhännälle ja Haapavedelle, kun digitaalinen sote-keskus otetaan niissä käyttöön 10.7.2023. Palvelu on osa hyvinvointialueen järjestämissuunnitelmaa.

Digitaalinen sote-keskus tarjoaa alkuvaiheessa muun muassa hoidontarpeen arviointia ja sairaanhoitajan sekä lääkärin etävastaanottoja.  Käytännössä digitaalisen vastaanoton pariin voi kääntyä minkä tahansa asian kanssa, joka aiemmin olisi vienyt terveyskeskuksen perinteiselle vastaanotolle.

”Digitaalisessa sote-keskuksessa on tarjolla samat palvelut kuin kivijalassa toimivassa sote-keskuksessa. Moni asia soveltuu hoidettavaksi digikanavissa”, digitaalisen sote-keskuksen palvelualuejohtaja Katja Rääpysjärvi kertoo.

Asiakas tarvitsee palvelua varten tietokoneen tai mobiililaitteen – minkä tahansa, jolla pääsee tietoverkkoon ja sitä kautta vastaanotolle.

”Digipalvelussa avun saa käytännössä välittömästi. Hoitaja arvioi hoidon tarpeen, jonka jälkeen asiakas saa avun asiaansa tai hänet ohjataan kivijalkapalveluun”, Rääpysjärvi kertoo.

Digitaalinen sote-keskus aloitti toimintansa huhtikuussa. Tällä hetkellä mukana ovat Alavieskan, Haapajärven, Kärsämäen, Nivalan, Pyhäjärven, Reisjärven, Sievin ja Ylivieskan asukkaat. Haapavesi ja Pyhäntä tulevat mukaan 10. heinäkuuta. Koko Pohteen alueelle digitaalinen sote-keskus laajenee vuoteen 2025 mennessä.

Digitaalinen sote-keskus palvelee iltaisin ja viikonloppuisin myös kesällä

Digitaalinen sote-keskus on avoinna myös iltaisin ja viikonloppuisin ja koko kesäajan kaikissa kiireellisissä ja kiireettömissä asioissa. Palvelun vastausviive on lyhyt ja asiakas saa lyhyessä ajassa kontaktin ammattilaiseen. Palvelu on nopea ja turvallinen. Digitaalisessa sote-keskuksessa asioivan tulee kirjautua palveluun vahvalla tunnistautumisella joko pankkitunnusten tai mobiiliavaimen avulla.

Digitaalinen sote-keskus löytyy Pohteen verkkosivuilta.