Hyvä yksityisen terveydenhuollon palveluntuottaja

Julkaistu
Yksityisillä terveydenhuollon palvelujen tuottajilla tulee olla aluehallintoviraston tai Valviran lupa.

Huomioithan tuottaessasi yksityisiä terveydenhuollon palveluja, että toiminnallasi tulee olla aluehallintoviraston tai Valviran lupa. 

Palvelujen tuottajalla tarkoitetaan esimerkiksi yhtiömuotoista yritystä (Oy, Ky, Ay), osuuskuntaa, säätiötä tai yhdistystä. Palvelujen tuottamisen voi aloittaa vasta sitten, kun lupa toimintaan on myönnetty. Jos palkkaat muita terveydenhuollon ammattihenkilöitä toimintaasi, hae yksityisen terveydenhuollon lupaa toiminnallesi. 

Jos sen sijaan tarjoat terveyden- ja sairaanhoidon palveluja terveydenhuollon itsenäisenä ammatinharjoittajana tai niin sanottuna toiminimiyrittäjänä yksityisen elinkeinonharjoittajan Y-tunnuksella, tee ilmoitus itsenäisestä terveydenhuollon ammatinharjoittamisesta aluehallintovirastoon ennen toiminnan aloittamista

Jos yrityksesi toimii omissa tai vuokratuissa tiloissa, täytyy terveydenhuollon palvelujen antamiseen käytettävät tilat ja laitteet tarkastaa ennen niiden käyttöönottoa. Ota yhteyttä hyvinvointialueeseen, jos haluat tilata toimitilojen ja laitteiden tarkistuksen. Tarkastuksessa tilojen on oltava toimintakunnossa. 

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen hankinta ja valvonta toteuttaa tällä hetkellä ennakollista valvontaa sosiaali- ja terveyspalvelujen rekisteröinti-ilmoitusten, lupahakemusten käsittely sekä lupa- ja käyttöönotto- /toimitilatarkastusten osalta.

Lisätietoja:

Palveluntuottajat

Aluahallintovirasto