Kotas-tilannekeskuksen toiminta laajenee Pohteella

Julkaistu
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella Pohteella toimiva Kotas-tilannekeskus on sairaanhoitajien ylläpitämä konsultaatiokeskus, joka tukee alueen yksiköitä tilanteissa, kun asiakkaan voinnissa tapahtuu äkillinen muutos ja tarvitaan konsultaatiotukea.

Kotas-tilannekeskus tukee kotihoitoa, kotisairaalaa ja ensihoitoa. Kotas tukee myös sairaaloita ja päivystyksiä asiakkaiden haastavissa kotiutustilanteissa.

Kotas-tilannekeskus toimii myös ikäihmisten omaishoitajien konsultaatiotukena tilanteissa, jossa hoidettavan terveydentilassa tapahtuu äkillinen muutos ja omaishoitaja tarvitsee terveydenhuollon ammattilaisen tukea, neuvontaa ja arviointia tilanteesta.

Konsultaatioapua ympäri vuorokauden

Kotas-tilannekeskuksen toiminta laajenee maanantaista 12.2.2024 lähtien niin, että sairaanhoitajan konsultaatioapua saa ympäri vuorokauden. Yöaikaista konsultaatiotukea saa pilotointiaikana vuoden 2024 loppuun saakka. Pilotti on osa Euroopan unionin rahoittamaa hanketta.

Ympärivuorokautisella toiminnalla pyritään tuomaan tukea kentälle. Siten voidaan välttää epätarkoituksenmukaisia päivystyskäyntejä ja sairaalassaoloaikoja.

Pohteella on kaksi tilannekeskusta

Kotas pohjoinen palvelee Oulun, Iin, Utajärven, Vaalan, Pudasjärven, Taivalkosken, Kuusamon, Hailuodon, Lumijoen, Limingan, Tyrnävän ja Muhoksen alueita.

Kotas eteläinen palvelee Siikajoen, Raahen, Pyhäjoen Merijärven, Kalajoen, Alavieskan, Ylivieskan, Sievin, Reisjärven Oulaisen, Nivalan, Haapaveden, Haapajärven, Pyhäjärven ja Pyhännän alueita.

Kotas-tilannekeskus tulee sanoista: Kotona asumisen tuen tilannekeskus.

Lue lisää nettisivuilta.