Kuljetuspalvelut tilataan jatkossa Matkakeskuksesta Alavieskassa, Ylivieskassa, Nivalassa ja Sievissä

Julkaistu
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella Pohteella tulee muutoksia kuljetuspalvelujen tilaamiseen Alavieskassa, Ylivieskassa, Nivalassa ja Sievissä

Aikaisemmin palvelun piiriin kuuluneet asiakkaat ovat voineet tilata kuljetuksen suoraan taksiyrittäjältä. 3.5.2024 lähtien kuljetusmatkat täytyy tilata Matkakeskuksesta. Vain matkakeskuksesta tilatut palvelupäätöksen mukaiset matkat korvataan asiakkaille.

Matkakeskuksen puhelinnumero on 08 558 44015. Se on avoinna ympäri vuorokauden ja myös juhlapyhinä.

Alavieskan, Ylivieskan, Nivalan ja Sievin sopimustakseilta voi tilata auton suoraan ainoastaan siinä tapauksessa, että matkapalvelukeskus ei ole vastannut 15 minuutin kuluessa.

Palvelupäätöksen saaneilla asiakkailla on henkilökohtainen Taksikuution matkakortti. Kuljettajat eivät peri maksua autossa.

Kuljetuspalveluista peritään jälkikäteen asiakasmaksu. Siihen on mahdollista saada alennusta tai maksusta vapautuksen. Asiakasmaksua ei peritä lainkaan henkilöiltä, joilla on rintamapalvelus-, rintamasotilas-, rintama- tai miinanraivaajatunnus. Lisäksi matkustaminen on ilmaista partisaanien uhreille sekä vuosien 1939–1945 sotien sotaleskille.

Palvelun piiriin kuuluvat saavat muutoksesta kirjeen kotiin. Sopimusautojen listaan on tehty lisäykset esteettömien autojen osalta.

Vammaispalvelulain mukainen kuljetuspalvelu
Sosiaalihuoltolain mukainen liikkumisen tuki
Asiakasmaksulaki

Matkapalvelukeskus – Pohde

Asiakasmaksut ja asiakaslaskut – Pohde

Yhteyshenkilöt

Minna Mikkola
Matkakeskus
p. 044 703 6472

Pia Kortessalo
Vammaispalvelut
p. 044 703 6471

Sanna Lastikka
Ikäihmisten palvelut
p. 040 359 2306