Muutoksia peruskoululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan maksuihin Pohteella

Julkaistu
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella Pohteella on tullut muutoksia koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaan. Kunnat järjestävät perusopetuslain mukaisen koululaisten aamu- ja/tai iltapäivätoiminnan päättämässään laajuudessa.

Jos kunta järjestää aamu- ja/tai iltapäivätoimintaa 1. ja 2. -luokkalaisille, sitä pitää tarjota yhdenvertaisesti myös erityisen tuen oppilaille luokka-asteesta riippumatta. Kunnan järjestämään toimintaan ei enää tarvita erityishuoltolain mukaista päätöstä, vaikka näin olisi aiemmin ollut. Kunnan järjestämät palvelut ovat ensisijaisia hyvinvointialueen järjestämiin palveluihin nähden.

Pohde järjestää tarvittaessa erityishuoltolain mukaista hoitoa ja huolenpitoa niille lapsille, joille koulun järjestämä aamu- ja iltapäivätoiminta ei riitä. Pohde järjestää toimintaa pääsääntöisesti samoina toiminta-aikoina kuin kunta.

Kunta voi periä perusopetuslain mukaisesta aamu- ja iltapäivätoiminnasta asiakasmaksun. Huoltaja voi hakea  ensisijaisesti maksun alennusta tai poistoa kunnalta annetun ohjeen mukaisesti. Jos aamu- ja iltapäivätoiminta on kirjattu lapsen erityishuolto-ohjelmaan ja/tai palvelupäätökseen, Pohde korvaa tarvittaessa siirtymäajan maksut elokuun koulujen aloituspäivästä joulukuun 2023 loppuun saakka. Siirtymäaikana päivitetään lapsen palvelusuunnitelma ja erityishuolto-ohjelma.

Ohje aamu- ja iltapäivätoiminnan maksujen hakemiseen

Huoltaja maksaa kunnan lähettämän aamu- ja iltapäivätoiminnan laskun ja toimittaa laskun, tositteen maksusta ja huoltajan tilinumeron sähköpostilla vammaispalvelut.koululaiset (at) pohde.fi.

Jos lähetät hyvinvointialueelle sähköpostia, jossa on henkilötietoja, käytä turvasähköpostia. Näin lähetät turvasähköpostin Pohteelle

  1. mene sivulle https://turvaposti.pohde.fi/ja kirjoita kenttään oma sähköpostiosoitteesi
  2. klikkaa Rekisteröidy
  3. saat omaan sähköpostiisi viestin, jonka linkistä pääset lähettämään turvasähköpostin.

Kuljetukset aamu- ja iltapäivätoimintaan

Jos lapsella on oikeus koulukuljetukseen ja aamu- ja iltapäivätoiminta järjestetään samassa paikassa kuin opetus, kuljetukset ovat ensisijaisesti koulun järjestämisvastuulla. Jos koulu ei järjestä kuljetusta ja se on välttämätön, matkoihin voi hakea tukea Pohteelta vammaispalveluhakemuksella. Jos huoltajat kuljettavat lasta itse, ja lapsen koulu tai hoitopaikka ei ole työmatkan varrella, huoltajat voivat saada lapsen kuljetuksesta kilometrikorvauksen.

Vammaispalveluhakemus